L'estiu del 1986, Steve Hodge, migcampista campió amb Anglaterra de l'Eurocopa sub-21 de 1984, va canviar l'Aston Villa pel Tottenham.

Poc abans, però, aquell estiu va marcar a Hodge per sempre per una altra decisió, la de cedir la pilota al porter Shilton a l'Anglaterra-Argentina dels quarts de final de Mèxic 86, convertint-se per a la història en l''assistent' de la mà de Déu de Maradona.

A canvi, i sense que el pelusa en fos conscient, Hodge va aconseguir un tresor, ja que ell va ser qui va intercanviar la seva samarreta amb Maradona, aconseguint així un dels productes de culte amb més valor de la història del futbol.

Maradona, en l'històric Anglaterra-Argentina del 86, amb la buscada samarreta / El Gráfico

Desenes de col·leccionistes volen comprar la samarreta de Maradona

"Per quant vendries la samarreta?". Aquesta és la pregunta que Steve Hodge està més fart d'escoltar l'última setmana, des de la mort de Maradona, tal com el mateix exfutbolista ha confessat a la BBC. Pel que sembla, multitud de col·leccionistes han aconseguit el seu telèfon i l'estan persuadint per mirar de fer-se amb r la samarreta amb què Maradona va aconseguir els seus dos gols més icònics.

"L'he tingut durant 34 anys i mai vaig intentar vendre-la. Té un valor sentimental increïble", ha recordat Hodge, que no entén per què s'ha publicat a internet que vol fer negoci amb la samarreta que Maradona li va regalar. "Ha estat incòmode i desagradable. He vist articles a internet dient que vull un o dos milions i això és mentida. Trobo això irrespectuós i totalment incorrecte. No està a la venda".

La samarreta de Maradona, exposada a un museu de Manchester

Després de tenir diversos anys la samarreta a casa seva, Steve Hodge va decidir prestar-la al Museu de Futbol de Preston, perquè els aficionats poguessin veure-la i, després del tancament de l'equipament, la samarreta va passar al Museu Nacional del Futbol de Manchester. I allà segueix, al costat de la samarreta que Franz Beckenbauer va lluir al Mundial Alemania 74.

Per molts diners que posin damunt de la taula, la samarreta seguirà a Manchester per molt temps. Steve Hodge no pensa vendre-la, ja que per a ell és molt especial. "Mai vaig culpar Maradona pel seu gol amb la mà. Va ser un jugador extraordinari. Era tan valent com un lleó. Solia rebre puntades de peu a tot arreu on jugava", recorda Hodge, que es defensa de les acusacions sobre per què els jugadors anglesos no van retrocedir durant el meteòric eslàlom de Maradona en el 0-2: "Ja havia passat una hora de partit i si ets a diversos milers de metres sobre el nivell del mar i corrent cap endavant, no pots tornar. Ja no hi havia ningú als meus pulmons".

 

Imatge principal: moment en què Diego Armando Maradona aconsegueix l'històric gol de "la mà de Déu", després de l'assistència' de Steve Hodge / El Gráfico