El Borussia Dortmund sorprèn el PSG al Westfalenstadion en el partit d'anada de les semifinals de la Champions League (1-0). El conjunt alemany, molt intens i perillós, ha sabut anul·lar el conjunt parisenc, sense ritme i faltat de les individualitats que acostumen a decidir els seus partits. Niclas Füllkrug ha estat el golejador d'una nit esperançadora per als seguidors del Dortmund, que encara somien amb la final de Wembley i confirmen el seu idil·li a la màxima competició europea.

Niclas Füllkrug fa esclatar el Westfalenstadion

La sorpresa s'ha vist ben aviat a Dortmund, ja que el conjunt local ha estat qui ha començat dominant, proposant i atacant. Una gran activació dels extrems Jadon Sancho i Karim Adeyemi, que han portat de corcoll els laterals i la defensa del PSG. I els francesos només han pogut recórrer a Ousmane Dembélé, jugant contra el seu exequip abans del Barça, que ha estat qui ha posat el desequilibri. L'extrem del PSG ha creat la primera ocasió de perill seriós del partit amb un xut bastant llunyà al minut 11, fàcil per al porter del Dortmund, i després del seu clàssic retall.

Ousmane Dembélé Borussia Dortmund PSG / Foto: EFE
Ousmane Dembélé jugant contra el Borussia Dortmund / Foto: EFE

Però el Borussia Dortmund se sentia molt més còmode, en consonància amb una afició entregada, i Marcel Sabitzer hauria pogut fet el primer gol abans del quart d'hora si el porter Gianluigi Donnarumma no hagués intervingut providencialment. Es notava un PSG nerviós i amb moltes errades defensives, per això l'entrenador Luis Enrique Martínez estava desesperat des de la banda, veient el seu equip totalment irreconeixible. Mentre Dembélé era l'únic capaç de fer mal en atac, Kylian Mbappé estava desaparegut actuant com a davanter centre clàssic.

I és per això que la inèrcia ha portat al Dortmund a fer el primer gol del partit al minut 36. Passada en llarg, la caça Füllkrug amb un control difícil i deliciós, i acaba afusellant la porteria del PSG per fer esclatar el Westfalenstadion (1-0). I per més desgràcia del PSG s'ha lesionat Lucas Hernández a la mateixa jugada del gol. Sabitzer ha estat a punt de fer el segon gol local abans del descans, amb reclamació posterior de penal inclosa, i s'ha demostrat que les ocasions més clares han arribat amb el joc directe, tal com se senten millor els dos equips.

Niclas Füllkrug Borussia Dortmund PSG / Foto: EFE
Niclas Füllkrug celebrant el seu gol contra el PSG / Foto: EFE

Molt perill, però cap gol més

El PSG ha sabut reaccionar i ha començat el segon temps amb una marxa més. I al minut 51, dos pals consecutius, de Mbappé i d'Achraf Hakimi. Però el gol de l'empat se seguia resistint. Novament Mbappé ha tingut el gol molt a prop, com també Fabián Ruiz, però res de res i Luis Enrique estava frustrat i amb les mans al cap.

I aquest PSG recuperat, molt més ràpid d'idees i marejant el rival, s'ha tornat a empetitir quan el Dortmund ha reaccionat. Els alemanys, molt més combatius, han aprofitat la visió de Julian Brandt i l'amenaça de Füllkrug per tornar a generar temor entre els parisencs. El Dortmund ha reclamat un nou penal, finalment no xiulat, i ha pogut fer el segon gol, però aquesta vegada no ha estat encertat.

I tot i els últims intents del PSG, sempre amb Dembélé com a protagonista, no hi ha hagut empat ni cap gol més dels locals. El Borussia Dortmund ha aconseguit una victòria sorprenent contra un PSG desconegut i gens amenaçador. Tot i això, l'eliminatòria encara està molt oberta i tot es decidirà al Parc dels Prínceps.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!