La Premier League impulsava aquest darrer cap de setmana una campanya en senyal de suport al col·lectiu LGTBIQ+, però com, malauradament, era d'esperar, aquesta s'ha convertit en una de les grans polèmiques de la jornada al món del futbol. I és que no és el primer cop que el simple fet de lluir la bandera de l'Arc de Sant Martí genera controvèrsia al món del futbol, agafant com a principal referència el darrer Mundial de Qatar. Sigui com sigui, en aquest cas, la lliga anglesa impulsava que, durant la Jornada 13, els capitans dels seus equips lluïssin la insígnia LGTBIQ+ en els denominats Rainbow Laces.

19 dels 20 capitans de la Premier League van enfundar-se el braçal, però Sam Morsy, capità de l'Ipswich Town, es va negar a fer-ho. El futbolista egipci, per raons religioses, va dir no a la campanya com a musulmà practicant. Per la seva part, qui també el va lluir, però sense quedar exempt de polèmica, va ser el capità del Crystal PalaceMarc Guéhi. L'internacional anglès va dur-lo durant el partit dels eagles contra el Newcastle, però va fer-ho escrivint sobre el distintiu "I love Jesus".

Marc Guéhi podria enfrontar-se a una sanció per compartir un missatge religiós en l'equipament

Guéhi, com a creient de la religió cristiana, va voler deixar clar que la campanya de la Premier League res tenia a veure amb un canvi en la seva fe, i és que cal recordar que l'església sempre ha condemnat l'homosexualitat. Sigui com sigui, la redacció d'un missatge de caràcter religiós sobre el braçal que va utilitzar li pot comportar una sanció.

Segons resa el reglament des que esclatés la polèmica al Mundial de Qatar, "les equipacions no poden portar cap missatge polític, religiós o un eslògan personal". En aquest cas, Guéhi ho feia compartint un missatge religiós i, amb el reglament a la mà, li cauria una sanció.

Enzo Fernández, capità del Chelsea, lluint el braçal en favor del col·lectiu LGTBIQ+ / Foto: Europa Press

La senyera i la ikurriña, dues excepcions

Segons la regla 4.2 de la IFAB, "el capità de l'equip portarà el braçalet que decreti o autoritzi l'organitzador de competicions pertinent, o bé un braçalet d'un sol color que també pot incorporar la paraula capità, o bé la lletra C o una traducció a un altre idioma, que també serà d'un únic color". En el cas de LaLiga EA Sports, la senyera i la ikurriña, dues banderes que han cobrat un significat polític, són permeses perquè el darrer mes de juliol es va decretar un condicionant que permet aquest tipus de missatges si l'organitzador de competicions ho permet.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!