Carles Tusquets és l'actual president de la comissió gestora del Barça, però en el passat també ha estat president de Fibanc, president del Cercle d'Economia, candidat a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona i tresorer del Barça. I ara El Confidencial ha tret a la llum la xarxa Charisma, una trama corrupta de gestors per evadir diners de 500 fortunes espanyoles a Suïssa i Andorra, en la qual surt esquitxat Tusquets.

Concretament, la informació explica que l'origen de la trama va tenir lloc a Fibanc, entitat financera aleshores presidida per Tusquets, i explotada per Alejandro Pérez Calzada, soci de Tusquets i cap d'aquesta operació, en la societat de valors Venture Capital.

Tusquets Comissió Junta Gestora Barça FC Barcelona

Carles Tusquets i la comissió gestora del Barça / FC Barcelona

Tusquets coneixia la xarxa Charisma

En els documents que s'han portat a l'Audiència Nacional, deixen clar que la xarxa servia per "gestionar a través de la mediació dels seus agents capitals i inversions financeres a l'exterior, possibilitant que aquestes inversions i capitals fossin ocultats a la Hisenda Pública". Juntament amb el nom de Tusquets també apareixen el de Gianluca Bosisio, conseller delegat de Fibanc, i el de Giuseppe Lalli, conseller de Banca Mediolanum SPA (Fibanc havia estat venut al grup italià Mediolanum, controlat per Silvio Berlusconi).

Precisament, de les converses dels dos directius italians filtrades a El Confidencial, datades del juliol del 2001, queda reflectit que Tusquets coneixia aquesta xarxa, però també que va participar en la trama i se'n va beneficiar ell i la seva família.

Carles Tusquets President comissio gestora barca @fcb

Carles Tusquets durant una assemblea de compromissaris del Barça / FC Barcelona

La família Tusquets, implicada

Seguint amb la informació, fins al 2003 Tusquets també apareix com a administrador de la societat Lysandre SA, amb seu a Luxemburg. D'aquesta societat controlada per Tusquets, el principal accionista era Sunset Investment SA, també amb seu al mateix país, i que tenia un contracte firmat amb Fibanc abans de la venda a Mediolanum que els donaria un gran benefici econòmic: 450.000 euros per any i un patrimoni d'aproximadament 42 milions d'euros.

Les ramificacions a la família Tusquets apunten directament cap a la mare de l'actual president de la comissió gestora del Barça, amb patrimoni opac i accionista de Lysandre, amb el 0,15%. També amb comptes que sumaven 708.827 euros a Venture Capital, la societat creada per Pérez Calzada per traslladar el seu negoci offshore, segons la mateixa informació, després de vendre el seu paquet de Fibanc a Mediolanum.

Tusquets Constitucio ple de la Cambra - Sergi Alcàzar

Carles Tusquets votant a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona / Sergi Alcàzar

I segons la mateixa informació, Juan Pablo Tusquets, germà de Carles Tusquets, sempre ha estat el gestor dels diners de la família.

Tot i això, segons han afirmat a El Confidencial portaveus del Banco Mediolanum, Tusquets té en aquest moment regularitzada la seva situació amb Hisenda i no està imputat en la causa que està portant l'Audiència Nacional.

 

Imatge principal: Carles Tusquets durant una roda de premsa / FC Barcelona