El tennis espanyol està vivint un moment dolç. El nivell dels jugadors espanyols sempre ha estat altíssim, i ha estat relativament habitual veure jugadors com David Ferrer, Carlos Moyá o Juan Carlos Ferrer rondant pels primers llocs del rànquing ATP, fins l'arribada al circuit de Rafa Nadal, que no ha baixat de l'elit mundial en 15 anys. Encara amb el manacorí guanyant Grand Slams ha aparegut el seu relleu personificat en Carlos Alcaraz. El murcià ha protagonitzat una irrupció fulgurant fins a arribar a dalt de tot després de guanyar el US Open.

La derrota de Casper Ruud a Seül enlaira Rafa Nadal al costat d'Alcaraz

El murcià porta ocupant el lloc més alt des de dilluns passat 12 de setembre, però a partir de dilluns vinent, el 3 d'octubre, tindrà un nou acompanyant, el seu ídol Rafa Nadal. Això serà així gràcies a la sorprenent derrota de Casper Ruud, actual número 2 mundial, contra el japonès Yoshihito Nishioka en els quarts de final del torneig de Seül, que amb l'actualització del rànquing farà que el noruec perdi la segona posició. Ruud encarava el torneig de la capital sud-coreana amb 5.850 punts, per darrere dels 6.740 d'Alcaraz i per davant dels 5.810 de Rafa Nadal.

Carlos Alcaraz aixeca el trofeu del US Open / Foto: EFE

Amb la seva derrota en aquest matí de divendres Ruud baixarà fins als 4.930 i es col·locarà tercer per davant dels dos espanyols, que no han jugat i mantenen el seu puntatge. Quan es produeixi l'actualització, dilluns vinent, serà la primera vegada en la història que dos tennistes espanyols ocupin els dos llocs més alts de la classificació mundial, i serà el millor exemple que Rafa Nadal encara es resisteix a lliurar el testimoni a Carlos Alcaraz. Al llarg de la història, Espanya ha tingut quatre tennistes en el número 1 del rànquing masculí.

La dupla Alcaraz-Nadal fa història per al tennis espanyol

Alcaraz ho està sent ara per primera vegada, mentre que Nadal ho ha estat durant 209 setmanes, 56 de forma consecutiva. L'actual entrenador de Carlos Alcaraz, Juan Carlos Ferrero, també va ocupar el número 1 el 2003 durant vuit setmanes. També va assaborir la glòria Carlos Moyá, que ara entrena Rafa Nadal, quan el març de 1999 va ser el millor tennista del món durant dues setmanes. Al rànquing femení han arribat a ser les millors Arantxa Sánchez Vicario, el 1995, i també Garbiñe Muguruza el 2017.

Rafa Nadal no es cansa d'aixecar el trofeu de Roland Garros / Foto: Yoan Valat-Efe

El relleu en dones l'està intentant prendre Paula Badosa, actual número 3 i que va estar en la segona posició el mes d'abril passat, mentre que en el masculí Alcaraz ha demostrat que ell és l'home a tenir en compte. De moment, la foto que il·lustra aquesta notícia és la dels dos millors jugadors del món.