Catalunya torna escena i testa el seu nivell davant una combativa Panamà (2-2). Tot i avançar-se en el marcador al minut 10 i veure's remuntat amb gols al 17' i al 28', el combinat català ha sabut mantenir el tipus per empatar i acabar morint a l'àrea rival.

Poc li dura a Catalunya l'alegria

Hi havia ganes de festa a Sabadell aquest dimecres. No cada dia juga Catalunya. Concretament, en feia 734 des que el darrer 25 de maig de 2022 el combinat català li va etzibar un 6-0 a Jamaica a Montilivi. L'equip de Gerard López s'ha fet esperar en el seu retorn més del compte per la cancel·lació per part de Mali del darrer amistós que hauria d'haver jugat, però aquest dimecres, a l'estadi Nova Creu Alta de Sabadell, s'ha acabat l'espera.

De fet, al cap de 10 minuts des que Victor Garcia ha assenyalat l'inici, Ferran Jutglà obriria la llauna per a alegria d'una afició local cada cop menys tímida. Catalunya tenia la pilota i semblava trobar el camí amb el momentani 1-0, però, al 17', Panamà demostraria que no ha vingut a la capital del Vallès Oriental a passejar-se. Després d'una gran jugada individual d'Edgar Bárcenas per banda dreta, el capità Eric Davis posaria l'empat en el marcador amb una gran rematada de cap des del segon pal.

Celebración gol Panamá Freddy Gondola / Foto: Carlos Baglietto
Futbolistes de Panamà, celebrant un gol / Foto: Carlos Baglietto

Arnau Tenas hauria salvat pocs minuts abans l'1-1, però res podria fer davant la rematada del lateral esquerre panameny i tampoc en la definició de Freddy Gondola al 28'. L'extrem del Maccabi Bnei Reineh israelià, en qüestió d'11 minuts, tornaria a colpejar la selecció catalana per posar els seus per davant amb un 1-2 que es mantindria fins al descans.

Carles Aleñá iguala la contesa

Catalunya es trobava per sota en el marcador en un partit amb poques ocasions, però amb tremenda efectivitat en ambdues àrees. La dinàmica es mantindria al minut 49, quan en una recuperació alta de Carles Aleñá arribaria el 2-2 en l'interior del peu esquerre del futbolista del Getafe. Ambdues seleccions acabaven d'introduir moltes cares noves al terreny de joc, recordant així el caràcter amistós amb un rerefons benèfic del partit.

Carles Aleñá celebra gol Catalunya Panamá / Foto: Carlos Baglietto
Carles Aleñá, celebrant el seu gol davant Panamà / Foto: Carlos Baglietto

Sigui com sigui, Panamà ha demostrat que és una selecció d'allò més combativa i que no anava a donar el seu braç a tòrcer. Ho ha demostrat remuntant l'1-0 inicial i ho ha mantingut quan ha seguit mostrant irrompible serietat i una intensitat digna d'un partit oficial. I és que la selecció centreamericana, mentre alguns membres de la Selecció Catalana s'han perdut la cita per la preconvocatòria amb Espanya, els panamenys tenen el cap posat en les eliminatòries que designaran si hi serà o no al pròxim Mundial. Al final, un empat per testejar un bon nivell dels dos equips en una jornada festiva a Sabadell, però d'alta intensitat.

Amistós Catalunya Panamà / foto: Carlos Baglietto