Polèmica al futbol italià. El besnet del dictador Benito Mussolini, Romano Floriani Mussolini, que juga a la Juve Stabia, va marcar el gol de la victòria del seu equip i la celebració d'un sector de la graderia de l'estadi va deixar una imatge per a la vergonya tornant a demostrar que el feixisme no està erradicat. A través de les xarxes, es pot veure com en el minut 21 del partit de la Sèrie B, entre Juve Stabia i Cesena, 'il duce' va marcar el seu primer gol com a professional i part dels aficionats del seu equip va celebrar el gol amb la salutació feixista. Quan la megafonia de l'estadi cantava "gol de Romano" els assistents contestaven amb "Mussolini", i un centenar d'ells va aprofitar per fer la salutació feixista cada cop que pronunciaven el cognom del jove.
Celebració polèmica
El nom de Romano Floriani Mussolini va ser notícia al món del futbol el 2021 quan va signar el contracte per la Lazio, però mai va arribar a debutar. Casualitat o no, el jove jugava a un equip relacionat constantment amb el neofeixisme amb l'organització dels Irreducibili, per la ideologia dels seus ultres. Malgrat l'enrenou que es va generar a les xarxes, el jove va assegurar que només se centrava a jugar al futbol desmarcant-se així de tot allò relacionat amb la política. Després de diverses temporades a Las Águilas, a mitjans del 2024, el besnet del dictador va arribar a la Juve Stabia en qualitat de cedit.
El lateral dret de 21 anys, cedit aquesta temporada en el conjunt napolità per la Lazio, aquest novembre va explicar en una entrevista a la Gazzetta que prefereix portar el cognom 'Mussolini' en la seva samarreta. "El meu besavi Benito va ser una figura molt important per a Itàlia, però estem el 2024 i el món ha canviat", va assegurar el jove.
Romano Floriani Mussolini és el tercer fill de Mauro Floriani i Alessandra Mussolini, exdiputada del Parlament Europeu de Forza Itàlia i neta de Benito Mussolini. Porta el cognom del dictador perquè quan va néixer li van posar el de la seva mare, com a excepció als costums dels noms italians, que les autoritats civils i l'Església catòlica no permetien en el moment del seu naixement.