No va poder ser al 2019 a Budapest, però sí podria arribar el moment de la glòria aquest 2021 a Göteborg. El Barça femení ha arribat a la segona final de la Women's Champions League de la seva història i aquesta nit es jugarà el títol contra el Chelsea (TV3, BarçaTV i GOL / 21.00h).
Motivació de campiones
El futbol és capritxós i imprevisible, i més enllà de ratxes i de favoritismes, l'estat d'ànim i les sensacions tenen molt a dir. I el Barça en aquest aspecte va sobrat. Les jugadores blaugrana somriuen, confien en elles mateixes i estan motivades.
En la prèvia del partit la capitana Vicky Losada ha confessat que "estàvem desitjant arribar a aquesta final de la Champions". I així es comença. Positivisme per sobre de tot. A més, arriben al partit ja sent campiones de Lliga —imbatudes fins a la data— i a les semifinals de la Copa de la Reina.
I tot i que anímicament l'equip arriba en un gran moment, físicament hi han molts dubtes. El principal és el d'Alèxia Putellas, que ha entrenat al marge amb molèsties a la cuixa esquerra, i no jugarà d'inici. Andrea Pereira és baixa segura per sanció i Oshoala arriba a temps.
Els factors diferencials de la final
Malgrat tenir alguns dubtes, el Barça també té certeses. A banda del factor diferencial que representa Caroline Graham Hansen, la confiança en el joc de l'equip i en el seu poder ofensiu. Si algú dubta, que dubti, però aquest Barça sí que ho pot guanyar tot.
El Chelsea, però, que s'estrena en una final de la Champions, és un rival que cal témer. Les londinenques, igual que les catalanes, també van adjudicar-se la seva lliga el passat cap de setmana. I a Europa ha deixat pel camí a Bayern de Munic, Wolfsburg, Atlètic de Madrid i Benfica. Pernille Harder, Sam Kerr i Fran Kirby són les tres grans referents ofensives.
A més, recordar que per a aquesta final per fi hi haurà VAR, i que a diferència de la Champions masculina, a Göteborg les aficions no podran donar suport al seu equip.