Chelsea i Manchester City, investigats per irregularitats financeres, han estrenat la seva temporada de lliga a Stamford Bridge. El vigent campió ha començat a Londres la seva defensa al títol i el seu camí a què pot ser la seva cinquena Premier League consecutiva. El conjunt de Pep Guardiola ha arrencat la temporada de la mateixa manera que va acabar l'última: guanyant. Amb gols d'Erling Haaland i Mateo Kovacic, el City ha superat el Chelsea (0-2) i ha sumat els seus primers tres punts.

Haaland no entén de vacances, gol als 17 minuts

Com és habitual en les primeres jornades de lliga, el partit ha començat marcat per les imprecisions. El Manchester City ho ha intentat a través dels seus extrems, Savinho i Doku, però el brasiler no aconseguia precisar els seus enviaments a l'àrea, mentre que el belga topava una vegada i una altra amb Cucurella, que seguia en mode Eurocopa. Pep Guardiola ha mogut fitxa i ha decidit canviar als extrems de banda. El canvi ha donat els seus fruits i en una de les primeres pilotes que ha tocat Doku en banda esquerra, ha acabat amb el primer gol del City. Ha rebut el belga, que s'ha anat cap a dins i ha jugat amb Bernardo Silva, que amb un toc subtil ha habilitat a Haaland perquè anotés el seu primer gol de la temporada. El noruec se l'ha emportat davant de Cucurella i Colwill i ha definit amb una suau 'picadeta' davant de Robert Sánchez per posar el 0-1. Ni 17 minuts ha tardat Erling Haaland a estrenar-se en la Premier League 24/25.

Gol Haaland Manchester City / Foto: EFE
Gol d'Erling Haaland en el Chelsea - Manchester City / Foto: EFE

Després del gol de Haaland, l'ha tingut Kevin De Bruyne. Al belga li ha arribat la pilota després d'una gran jugada individual de Savinho, i ha buscat sorprendre amb un xut des de la frontal que se n'ha anat per poc. Amb el pas dels minuts, el Chelsea ha començat a carburar, però el conjunt d'Enzo Maresca ha estat mancat d'idees i el seu futbol era molt pla. Els 'blues' només han generat perill per mitjà de Cole Palmer, que de tant en tant deixava algun llampec de qualitat sobre la gespa de Stamford Bridge.

Savinho, el millor de la primera part, substituït en el descans

Malgrat la millora del Chelsea, les ocasions continuaven sent per al quadre mancunià. Doku ha obligat Robert Sánchez a lluir-se amb una gran estirada per evitar el segon, mentre que Savinho continuava liderant el Manchester City en atac. El brasiler ha estat el millor de la primera part, desbordant per banda dreta o ficant-se cap a dins amb la pilota, sent un mal de cap constant per a la defensa del Chelsea. L'ex del Girona ha acabat la primera part amb molèsties al seu genoll, i després del pas per vestidors, Foden ha sortit al seu lloc. Al descans s'ha arribat amb el 0-1, però abans, Cole Palmer ha provat sort amb un xut que Ederson no ha pogut atrapar, i el rebuig del qual l'ha enviat al fons de la xarxa Nicolás Jackson en posició de fora de joc.

Savinho Manchester City / Foto: EFE
Savinho durant el Chelsea vs Manchester City / Foto: EFE

La segona part no ha tingut gaire història. Al cap de cinc minuts, Haaland l'ha tornat a tenir, però s'ha topat amb Robert Sánchez. Sobre l'hora de partit, el Chelsea ha gaudit de l'ocasió més clara. Després d'una sèrie de rebutjos, la pilota li ha caigut a Nicolás Jackson, que a boca de canó des de l'àrea petita ha vist com Ederson li negava el gol amb una parada de porter de futbol sala. Han arribat els canvis, entre ells el debut de Marc Guiu, i el cansament ha començat a fer efecte. Quan faltaven 6 minuts per al final, Mateo Kovacic ha marcat el 0-2 definitiu. El migcampista croat ha recuperat la pilota, ha conduït davant de la parsimònia de la defensa del Chelsea, i des de la frontal ha connectat un xut que ni Robert Sánchez ni el pal han evitat que fos gol. El temps s'ha complert i el City ha sumat els primers tres punts de la temporada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!