Dimecres passat coneixíem la notícia bomba: la Lliga de Futbol Professional sol·licitava al Comitè de Competició de la Federació Espanyola que el Clàssic entre el Barça i el Reial Madrid, programat pel pròxim 26 d’octubre al Camp Nou, es disputés al Santiago Bernabéu. La resposta de Competició ha arribat aquest dimecres i ha estat unilateral: el partit no es jugarà a la capital espanyola, sinó que s'ajornarà. La nova data, després d'un acord entre els dos clubs, serà el 18 de desembre.
D’aquesta manera, la Federació Espanyola ha aconseguit que el duel futbolístic amb més ressò a nivell mundial no tingui lloc a Barcelona el mateix dia en què se celebrarà una macro manifestació per protestar contra la sentència al procés.
La resposta del Comitè de Competició, però, desperta una gran pregunta: quin és el criteri per sol·licitar que es canviï l’escenari o fins i tot se suspengui un partit? Els articles 188, 239 i 240 del reglament de la Lliga detallen que la Federació pot anul·lar la competició per “causa de força major o circumstàncies excepcionals”, fet que obre un ventall enorme de possibilitats completament subjectives. L’1 d’octubre de 2017, per exemple, en ple referèndum d’autodeterminació, no es va voler anul·lar el Barça-Las Palmas. Dies més tard, tampoc es va voler intervenir en el Girona-Madrid posterior a l’aplicació de l’article 155.
Ara en canvi, i quan encara queden tres dies pel 26-O, la Federació aconsegueix que el partit no es jugui a Barcelona. El motiu de l'ajornament és fàcil d'imaginar: aprofitar l'altaveu del clàssic per transmetre un fals estat d'alerta al món. Però compte, l'estratègia els hi podria sortir malament. Amb el retardament d'un duel gegant com el Barça-Madrid també han provocat que aficionats de tot el món es preguntin què està passant a Catalunya.