L'espera ha acabat. I és que en el futbol modern la Lliga espanyola ja no arrenca amb les primeres tempestes de setembre, sinó que ho fa el ple agost, amb molts d'aficionats encara de vacances i amb les plantilles a mig construir, ja que encara queden més de dues setmanes perquè es tanqui el mercat. Per als apassionats del futbol, tanmateix, és una gran notícia, ja que 3 mesos sense futbol de clubs és una eternitat, així que després que el cap de setmana passat arrenquessin els campionats a Anglaterra, Alemanya i França, que ho faci ara l'espanyol, a més de l'italià, és la millor fórmula per recuperar el sofà a veure l'espectacle de la pilota o, aquells afortunats, per tornar a les grades dels estadis de futbol.
El gran favorit per guanyar LaLiga 2022/23 tornarà a ser el Reial Madrid, que conserva tot el bloc que la temporada passada es va passejar pel campionat, a la qual cosa va afegir la Champions League de les remuntades. Si bé és cert que a Europa va haver de tirar d'heroica en ser inferior a pràcticament tots els seus rivals, a Espanya el paper de l'equip de Carlo Ancelotti va ser diferent, ja que més enllà del 0-4 al Clàssic del Bernabéu contra el Barça, els blancs van ser molt superiors a la resta de rivals, fins a emportar-se el títol amb total mereixement. El Madrid, que comença la Lliga visitant a l'acabat d'ascendir Almeria, tindrà un inici de campionat aparentment amable, ja que després dels Jocs Mediterranis visitarà al Celta i a l'Espanyol, rebrà al Bernabéu al Betis i viatjarà a Mallorca. No serà fins a la jornada 6, quan rebrà l'Atlètic de Madrid, quan els d'Ancelotti tindran una primera revàlida per comprovar com està veritablement l'actual campió.
El Barça de la il·lusió torna a la càrrega
El gran aspirant serà el Barça, que inicia la nova temporada sent el gran animador del mercat de fitxatges. Mateu Alemany i Joan Laporta han aconseguit generar una il·lusió enorme amb les noves incorporacions, a les quals es poden acabar afegint també Marcos Alonso i Bernardo Silva. El Barça, que va acabar la temporada passada deprimit pels mals resultats ha disparat l'optimisme a l'afició gràcies als fitxatges de Lewandowski, Koundé i Raphinha, tres incorporacions de luxe impensables al maig, als quals s'han afegit Kessié i Christensen. Dembélé, a més, ha renovat, mentre que Ansu Fati, a poc a poc, va agafant el ritme.
El Barça té un inici de Lliga més exigent que el Reial Madrid, ja que encara que al Camp Nou rebrà rivals teòricament assequibles com el Rayo Vallecano, el Valladolid i l'Elx, arrencarà la temporada amb dues de les sortides més difícil del calendari, les visites a la Reial Societat i el Sevilla. Seran dues proves de nivell per veure com és de competitiu el nou Barça de la il·lusió.
Espanyol i Girona, sensacions contraposades
Pel que respecta als altres dos equips catalans, l'Espanyol i el Girona, les sensacions són contraposades. En el conjunt blanc-i-blau hi ha preocupació, ja que la plantilla, que va acabar molt malament la passada temporada, fins al punt que Vicente Moreno va ser destituït, no presenta massa cares noves, a allò que s'afegeix que Raúl de Tomás té molts números d'acabar sortint. Els que ja se n'han anat són Diego López i David López, dos dels referents dels últims anys. A canvi, han arribat Edu Expósito, Brian Oliván, Benjamin Lecomte, Vinícius Souza, Tonny Vilhena i Joselu. Aquest últim és el que més il·lusió ha generat, ja que a l'Alabès va rendir a un gran nivell.
En Girona, en canvi, hi ha optimisme, ja que fa la sensació que l'equip, acabat d'ascendir, ha construït una plantilla sòlida per poder aconseguir la permanència. Gràcies a ser cosí germà del Manchester City i del New York City, el Girona ha incorporat Yangel Herrera, Taty Castellanos i Yan Couto, als quals es podria afegir Sergio Gómez si l'equip de Guardiola l'acaba fitxant de l'Anderlecht. El club de Montilivi, a més, ha fitxat Miguel Gutiérrez, perla del Reial Madrid, mentre que ha incorporat experiència amb David López, desvinculat de l'Espanyol.