El FC Barcelona i l'Ajuntament de la ciutat han comunicat aquest dijous que s'han iniciat les obres perquè l'Estadi Olímpic Lluís Companys s'adeqüi a les necessitats del club blaugrana, ja que tant la Lliga com la UEFA exigeixen uns mínims a les instal·lacions dels estadis que el Lluís Companys no compleix en aquests moments. No s'ha d'oblidar que la temporada que ve el Barça jugarà els seus partits com a local a Montjuïc, mentre es duen a terme les obres de remodelació de l'Spotify Camp Nou i de l'Espai Barça.

Les obres de remodelació de l'Estadi Lluís Companys formen part de l'acord al qual van arribar l'Ajuntament de Barcelona el mes de juny passat, en el que es va concretar que el primer equip del Barça disposarà de les instal·lacions de la ciutat des del mes d'agost del 2023 fins al mes de maig del 2024. A més, també es podrà utilitzar per a necessitats puntuals, a més d'entrenaments del primer equip del Barça femení.

Projecció de com quedarà l'Spotify Camp Nou després de la conclusió de les obres / Foto: Europa Press

Modernitzar l'Estadi Olímpic

Com a punt inicial, el Barça ha començat per modernitzar el terreny de joc. Es canviarà el sistema de drenatge, reg i tractament de l'aigua. A més, també s'adaptarà a les dimensions necessàries establertes pel club. Acabats aquests treballs inicials, s'iniciarà el condicionament de l'Estadi Olímpic en relació amb els vestidors, la zona de premsa i les zones d'hospitality, així com la instal·lació de sistemes de competició i la retransmissió televisiva.

"Per garantir un bon accés del públic a l'Estadi Olímpic, l'Ajuntament i el FC Barcelona han treballat un pla que reforça el transport públic i la mobilitat sostenible, i han dimensionat uns serveis extraordinaris de manteniment i seguretat per garantir el menor impacte possible a la muntanya", explica el comunicat d'ambdues entitats.

El Camp Nou va començar a canviar la seva cara amb l'inici del Mundial de Qatar 2022 / Foto: FC Barcelona

Reforç en el transport

Un dels punts que van generar més dubtes a l'hora d'arribar a un acord va ser el de l'accés a l'Estadi Olímpic. En dies de grans esdeveniments a les instal·lacions, especialment concerts, la situació pot arribar a ser caòtica, un fet que Barcelona, com a ciutat, no es podia permetre cada 15 dies, així com tampoc el club. És per això que s'han pres mesures importants. "Es reforçaran els serveis del Funicular i s'habilitaran llançadores d'autobús des dels principals accessos en transport públic. En cas necessari per a l'horari del partit, també està previst ampliar l'horari del servei del Metro. Per fomentar la mobilitat sostenible a la muntanya, també s'habilitarà un carril bici entre la plaça España i Miramar i tres noves estacions de Bicing", afegeix el comunicat.

"L'Ajuntament, B:SM i el FC Barcelona han treballat perquè l'activitat del Barça sigui compatible amb la resta d'usos culturals, esportius i cívics de l'Anella Olímpica i la resta d'equipaments de la muntanya de Montjuïc. En tots els casos, es farà el possible per no coincidir amb cap altre esdeveniment previst al Palau Sant Jordi o l'Esplanada Olímpica".