El coronavirus ha provocat que la gran majoria de gegants del futbol europeu s'hagin hagut de reinventar per subsistir econòmicament mentre l'activitat esportiva està aturada. El Barça, per exemple, va pactar una reducció de sou amb els jugadors del primer equip i el pròxim 14 d'abril aplicarà un ERTO als treballadors del club. L'últim equip en prendre mesures ha estat el Reial Madrid, que aquest dimecres va anunciar que els futbolistes de la plantilla de Zinedine Zidane es rebaixaran entre un 10 i un 20 per cent dels seus salaris.
Si hi ha una entitat que pot respirar amb certa tranquil·litat en plena crisi pel Covid-19, però, aquesta és el Manchester City. Segons revela aquest dijous Palco23, el City Football Group, propietari del club skyblue i del Girona, entre d'altres, té prou múscul econòmic per aguantar un any sense ingressos i poder assumir els pagaments compromesos fins al 2021.
El portal apunta, però, que la propietat d'Abu Dhabi no ha aconseguit aquest coixí financer gràcies a la seva gestió –en l'exercici 2018/19 va tenir pèrdues per valor de 95 milions d'euros– sinó que el té gràcies a la injecció econòmica de Silver Lake, un fons d'inversió que va introduir 500 milions de dòlars –460 milions d'euros– al grup a canvi d'una participació del 10,5%.
Tot i així, el mateix informe explica que els números del City Football Group qüestionen seriosament la seva viabilitat. Tot i que el projecte esportiu és un dels més atractius d'Europa, la realitat és que només el Manchester City i el Girona són clubs rentables per a la propietat. El curs passat les pèrdues es van disparar un 87% i el dèficit del grup dels Emirats Àrabs Units ja és superior als 300 milions d'euros.