Les gestes aconseguides pel Reial Madrid durant la darrera temporada faran que la catorzena Champions League de la història merengue sigui recordada amb molt d'amor pels aficionats madridistes. Assolir aixecar el trofeu de la competició més important del continent en l'àmbit de clubs va tenir encara més mèrit després que els homes de Carlo Ancelotti protagonitzessin tres remuntades inversemblants entre els vuitens de final i les semifinals.

A més a més, el madridisme treu pit després de coronar-se campions de la Lliga Santander sense cap mena d'oposició després que el Barça i l'Atlètic de Madrid travessessin diversos alts i baixos de rendiment. Sigui com sigui, l'èxit de la darrera temporada del conjunt madrileny va ser fruit de l'emergència de noms propis. Innegablement, l'home que va abanderar l'equip en tot el transcurs del curs va ser Karim Benzema, però el francès no s'hagués pogut destacar com a màxim golejador de la Lliga i de la Champions si no hagués estat per l'òptim estat de forma del que fou el seu millor soci: Vinícius Junior. Tanmateix, al futbol no tot és marcar gols, ja que si te'n marquessin més no serviria de res. Això era encàrrec de Thibaut Courtois, qui ja fa un temps que es manté en el seu millor moment i va ser un dels grans punts de suport pels quals el Madrid va aconseguir el que va aconseguir.

Thibaut Courtois, fent una de les millors aturades de la final de la Champions entre Reial Madrid i Liverpool / Foto: EFE

Thibaut Courtois, el mur de les lamentacions dels davanters

El porter belga va ser la benedicció de l'equip blanc durant la darrera temporada. A la Lliga només es va perdre dos partits, podent disputar un total de 3.240 minuts. A més a més, va mantenir un excel·lent coeficient de gols encaixats per partit de 0,81, només superat per Yassine Bounou, exporter del Girona i actual futbolista del Sevilla.

D'afegida, el seu recital de miracles a la Champions League el van catapultar a la història dels homes que juguen el partit a sota dels pals. Un total de 59 aturades van ser suficients per evitar que es forguessin gestes com contra el Paris Saint-Germain als vuitens, contra el Manchester City a les semifinals, o a la mateixa final davant el Liverpool, on una mà salvadora va evitar la igualada de Mohamed Salah.

Courtois, durant un dels seus vols durant la final de la Champions contra el Liverpool / Foto: EFE

El qui alguna cosa vol, alguna cosa li costa

Thibaut Courtois va arribar al Reial Madrid a l'estiu de l'any 2018 provinent del Chelsea. Florentino Pérez pagava 35 milions d'euros quan el portal web transfermarkt.es el taxava en 65. Una autèntica ganga, que amb els anys, reafirmaria l'oportunitat de mercat que el club va aprofitar amb ell.

Tanmateix, el qui alguna cosa vol, alguna cosa li costa. Durant el mes d'agost de 2021, el president ja va renovar al gegant belga per tal de blindar un dels millors actius de la plantilla d'aleshores. Sigui com sigui, Courtois ha respost millorant el seu nivell encara més. Ha tornat a demanar un augment salarial i Florentino no li ho pot negar. Si fins i tot en pretemporada, el porter de 30 anys no deixa de ser l'heroi dels blancs. Recordem que la victòria del Barça al Clàssic de Las Vegas podria haver estat molt més impactant si no hagués estat per l'actuació del dorsal '1' del Reial Madrid.