El Manchester City ha necessitat fer un exercici de resistència contra l'Atlètic de Madrid (0-0) per segellar la seva classificació per a les semifinals de la Champions League i l'equip de Pep Guardiola serà el rival del Reial Madrid per un lloc a la final de París del 28 de maig.

El pal deixa l'Atlètic amb vida

L'Atlètic de Madrid ha sortit al partit amb la idea de demostrar que són capaços de fer més que el duel d'anada, on van fer un exercici defensiu i de compromís brutal durant els 90 minuts per intentar minimitzar el cabal ofensiu dels citizen i allargar al màxim l'eliminatòria.

phil foden koke atletico manchester city efe

Phil Foden ha jugat tot el partit així pel xoc amb Felipe / EFE

I en el tram inicial, el Cholo Simeone havia planejat una pressió molt alta que no estava en els plans de Guardiola, que veia, a més, com Lemar, João Félix i Lodi es trobaven amb massa espais pel perfil esquerre de l'atac matalasser. El ritme alt dels primers minuts l'ha frenat en sec el brasiler Felipe amb un cop dur sobre Foden en un salt.

L'anglès ha quedat estabornit i el joc s'ha aturat uns minuts, i tot i que ha estat per una acció desafortunada, l'equip de Pep Guardiola ho ha aprofitat per resituar-se i assumir les regnes i el domini de la possessió fins al descans. Tot i les arribades i el control del partit, només Gundogan hauria pogut desfer el 0-0 en una jugada plena de rebots dins l'àrea, però el xut de l'alemany l'ha expulsat el pal per donar una vida extra a l'Atlètic amb tota la segona part per disputar-se.

El City ha resistit a la segona part

I al tornar de vestidors, s'ha viscut un fet inèdit en tota l'eliminatòria. El Manchester City ha vist perillar la classificació per a les semifinals. L'equip madrileny ha sortit amb tot i al primer minut Griezmann s'ha quedat dins de l'àrea en una posició complicada i el seu xut l'ha desviat Cancelo a servei de cantonada en el primer avís força seriós de l'equip del Cholo.

joao felix ederon walker atletico manchester city efe

João Félix ha estat l'home més perillós de l'Atlètic de Madrid / EFE

A l'ocasió de Griezmann cal sumar-li dues arribades consecutives de João Félix, però en la primera li ha faltat un pam per poder rematar i en la segona no ha mesurat bé l'arribada de la pilota per imprimir-li potència i direcció al seu cop de cap. S'alternaven el perill els dos davanters, i Griezmann ha estat ben a prop de fer embogir el Wanda però el seu xut des de la frontal s'ha perdut empegat al pal dret que defensava Ederson.

A més, els déus del futbol han decidit posar-li encara més emoció a l'enfrontament, i Pep Guardiola ha anat perdent peces. Primer, un Kevin De Bruyne amb molèsties deixava el seu lloc a Sterling, i després Kyle Walker també s'ha lesionat i l'exentrenador blaugrana ha hagut de reubicar la defensa amb l'entrada d'Aké.

Ja està definit el camí a la final de París

A l'altra banqueta, el Cholo cremava totes les naus amb les entrades de Correa, Carrasco, De Paul, Luis Suárez i Cunha per viure un final d'infart. I, tot i que els anglesos han resistit, no es pot dir que l'Atlètic no hagi tingut a tocar el gol que hauria enviat l'eliminatòria a la pròrroga.

luis suarez stones atletico manchester city efe

Luis Suárez ha jugat el tram final del partit / EFE

Primer, a Mateus Cunha li ha caigut una pilota morta que la cama d'un citizen ha desviat a servei de cantonada, i en la jugada posterior, Savic no ha pogut convertir en gol una mala sortida d'Ederson. Les arribades i les ocasions dels madrilenys eren constants, i només una tangana multitudinària que ha acabat amb l'expulsió de Felipe ha frenat la allau.

Amb tot, s'han afegit nou minuts i el City hauria pogut matar-ho en un contracop però Oblak ha mantingut els seus amb vida. Una falta lateral picada per Carrasco plena de verí i una ocasió a la desesperada de Correa han estat els últims intents d'un Atlètic que s'ho ha deixat tot. El Manchester City ha respirat alleugerit i es veurà les cares amb el Reial Madrid a les semifinals.

mahrez renan lodi atletico manchester city efe

Mahrez intenta marxar de Renan Lodi / EFE

A l'altra banda del quadre el Vila-real esperava rival després de donar la sorpresa contra el Bayern de Munich i els groguets ja saben que es disputaran un lloc a la final de París amb el Liverpool de Klopp, que ha segellat la classificació contra el Benfica tot i que els portuguesos ho han lluitat i molt (3-3, 6-4 en el global).

Imatge principal: una de les moltes lluites que s'han viscut en el partit / EFE