El Manchester City de Pep Guardiola ha guanyat amb justícia però per la mínima un Reial Madrid (4-3) que ha reaccionat a tots els cops que ha rebut i entre Benzema i Vinícius han mantingut viva una eliminatòria que es decidirà al Bernabéu.

El City comença sense pietat

Per aquells que poden pensar que els primers minuts d'una eliminatòria de 180 minuts poden servir per temptejar el rival i no arriscar en excés, el Manchester City s'ha encarregat de trencar tots els esquemes. En la primera jugada ofensiva dels citizen, Riyad Mahrez s'ha generat l'espai suficient per enviar un caramel en forma de centrada per l'arribada de De Bruyne de segona línia que, de cap, ha superat Courtois per començar a mostrar les credencials d'un equip que vol jugar la seva segona final de Champions seguida.

Manchester City Real Madrid Gabriel Jesus EFE
Gabriel Jesus celebra el gol que significava el 2-0 / EFE

Aquest gol matiner no ha alterat els plans de ningú. El Madrid intentava mantenir juntes les línies sense massa èxit i els anglesos seguien tenint el control absolut del joc, malgrat algun excés de confiança que els blancs intentaven aprofitar per amenaçar amb Vinícius.

Però el brasiler que ha inscrit el seu nom al marcador en primer lloc ha estat el del City. Gabriel Jesús, inspirat després de marcar quatre gols el cap de setmana, ha allargat el seu estat de gràcia per aprofitar una pilota morta dins l'àrea per marcar el segon. El davanter, que va marcar en els dos partits de l'eliminatòria de vuitens de fa dues temporades, tampoc ha fallat avui.

Sempre Benzema

Pep Guardiola, lluny de fer que el seu equip especulés una mica amb dos gols d'avantatge, sabia que era el moment d'intentar fer sang a un Madrid que era contra les cordes i demanava clemència. Al mínim espai que veia el City, es projectaven amb molta velocitat, i així hauria pogut arribar el tercer, primer de botes d'un egoista Mahrez, i després per uns xuts de Foden i Zinchenko que no han entrat per ben poc.

Benzema Manchester City Real Madrid EFE
Benzema ha marcat el 2-1 abans del descans / EFE

El Madrid seguia viu, i això és l'únic que necessita Benzema per creure-hi. El francès, quan els seus passaven per un moment crític, ha convertit una centrada aparentment inofensiva de Mendy en el 2-1 amb una rematada creuada amb la cama esquerra. Benzema, salvador contra el PSG i el Chelsea, ha tornat a rescatar Carlo Ancelotti per deixar el partit a només un gol al descans.

A la represa, el Madrid ha tornat a salvar-se després de l'habitual dosi de fortuna en els partits claus. Després d'un nou error de Militao, Mahrez ha tingut tant temps per pensar que l'ha enviat al pal, i el rebot li ha caigut a un Foden que, amb tot a favor, ha xutat al cos de Carvajal quan l'Etihad celebrava un tercer que no ha arribat, de moment.

Intercanvi de cops i de gols

Perquè pocs minuts després, Fernandinho, improvisat lateral dret, ha guanyat línia de fons i ha posat una pilota precisa al cap de Foden per marcar el 3-1 tornar a eixamplar diferències. El Madrid tornava a estar gairebé mort, però si abans Benzema els ha tornat a la vida, després ha estat Vinícius qui s'ha disfressat de salvador. El brasiler ho ha fet tot sol, deixant Fernandinho amb un pam de nas i amb velocitat s'ha quedat sol davant Ederson i ha marcat el 3-2 amb més de mitja hora per davant.

Pep Guardiola enfadado Manchester City EFE
Pep Guardiola volia que el seu equip no afluixés en cap moment / EFE

Tots dos equips han enganyat amb una mini treva d'uns minuts, però el talent del City ha tornat a aparèixer i ho ha fet mitjançant la meravellosa cama esquerra de Bernardo Silva. El portuguès ha estat el més llest de tots, i quan tant companys com rivals esperaven que l'àrbitre xiulès una falta sobre Zinchenko, Bernanrdo ha preferit aprofitar la llei de l'avantatge per clavar un míssil terra-aire a l'escaire de Courtois per fer pujar el quart.

Però, per enèsima vegada, i gairebé per art de màgia, el futbol s'encarrega de donar-li vida al Madrid. Ara, la màgia ha aparegut en forma d'unes mans de juvenil d'Aymerick Laporte que Benzema, des del punt de penal i de panenka, ha convertit en el 4-3 definitiu. El City hauria pogut marcar el cinquè en un parell d'ocasions molt clares, però la Champions sembla decidida a eternitzar l'èpica del Madrid, que arriba viu al Bernabéu. Els blancs hauran de guanyar i Guardiola i el seu City compten amb un lleuger avantatge per assegurar-se una de les dues places de la final de París.

Imatge principal: diversos jugadors del City celebren un dels gols / EFE