La inspiració de Vinícius i l'aparició inesperada de Jovic han decantat un partit de molt nivell entre Reial Societat i Reial Madrid (0-2) i els blancs aprofiten les punxades de Barça i Atlètic per posar la directa en Lliga.

Molt futbol però sense gols al primer temps

La jornada de dissabte tenia un dels partits més atractius que pot oferir actualment la lliga espanyola, sinó el que més. Un Madrid en estat de gràcia visitava el camp d'una Reial Societat instal·lada des del principi del campionat en les primeres posicions, i les expectatives que podia tenir la gent s'han complert des del xiulet inicial.

militao isak real sociedad real madrid efe

Militao ha fet un partit perfecte i ha superat en tot a Alexander Isak / EFE

Futbol de molta qualitat, accions tècniques sublims per ambdós costats i dos equips que han sortit al camp amb l'únic objectiu de guanyar i sense especular massa, que no significa que hagin descuidat les tasques defensives. El primer a avisar ha sigut l'equip local amb un cop de cap del suec Isak, que semblava impossible d'aturar per tothom menys per Militao. El central brasiler del Madrid, impecable durant tot el partit, ha aixecat la cama d'una forma que semblava impossible i només així ha evitat el primer del partit.

El Madrid volia reaccionar però ha rebut un cop dur quan tot just passava el primer quart d'hora del partit, amb la lesió de la seva estrella, Karim Benzema, que ràpidament ha vist que no podia seguir i deixava el seu lloc al gairebé desaparegut Jovic, que acabaria sent l'heroi inesperat del partit. Però caldria esperar fins a la segona part per convertir la qualitat en gols. A la primera, bones ocasions pels dos, millor futbol encara, però amb el marcador per estrenar.

jovic gol real sociedad real madrid efe

El serbi Jovic celebra el segon gol del Madrid / EFE

Jovic, l'heroi inesperat

Però a la represa, només tres minuts ha hagut d'esperar el Madrid per obrir la llauna. Sense Benzema al partit, Jovic ha volgut emular el francès i ha regalat una assistència subtil i precisa a Vinícius perquè el brasiler culminés una jugada que havia començat ell mateix. Aquest gol arribava al 48, i només vuit minuts més tard, Jovic aprofitava la prolongació de Casemiro en un servei de cantonada per anticipar-se a Remiro i situar un 0-2 que ja semblava impossible de remuntar pels donostiarres. I no només ho semblava, sinó que ho ha estat.

Tot i intentar-ho fins al final, els blancs s'han ordenat molt i bé al darrere, amb Militao i Alaba traient-ho tot, i Camavinga tapant tots els forats al seu voltant en la mitja hora que ha jugat. Amb això, n'ha tingut prou el Madrid per sumar la sisena victòria seguida en lliga i aprofitar la derrota de l'Atlètic per allunyar-lo encara més. Ara, el Madrid lidera la lliga amb 39 punts, vuit més que el Sevilla, segon amb un partit menys. El Barça, també amb un partit menys, ja és a 16 punts dels blancs.

Imatge principal: Vinícius celebra el primer gol del Madrid al Reale Arena / EFE