Dani Olmo rubrica una magnífica remuntada del Barça sobre el Rayo Vallecano (1-2) per posar els de Hansi Flick líders de LaLiga EA Sports. Després que el conjunt de la franja vermella s'avancés en el marcador (9'), el combinat blaugrana ha firmat un partit molt complet per arrodonir la seva tercera victòria de la temporada.

El Rayo planta el forrellat després d'avançar-se en el marcador

Entrar en tensió en un estadi on la graderia està tan a prop i en què l'equip rival no negocia un esprint és vital. El Barça i, sobretot Flick, tenien clar on venien, però no ha estat en una badada, sinó en un desajust defensiu on ha arribat el primer del Rayo. En una jugada pel flanc dret local, l'avui titular Gerard Martín saltava a Balliu amb De Frutos a l'esquena, l'ex del Llevant guanyava línia de fons i activava un Unai López que arribava des de segona línia per fer l'1-0.

Unai López gol Rayo Vallecano Barça / Foto: EFE
Unai López, celebrant el seu gol / Foto: EFE

El donostiarra no havia aconseguit lateralitzar el seu xut, però entre la poca distància entre la seva posició amb la porteria de Ter Stegen i el bosc de cames que tenia l'alemany per davant han fet la seva estirada insuficient. A partir d'aquí, ja per davant en el marcador, el Rayo ha plantat el forrellat davant del monòleg blaugrana.

El Barça ha anat a més amb el pas dels minuts, sobretot quan Pedri Lamine Yamal han començat a entrar en contacte amb la pilota. La clarividència del canari i l'electricitat del '19' han estat clarament els factors diferencials d'un Barça que ha merescut l'empat. Sigui com sigui, ja des de la represa, un altre home diferent s'ha vestit de curt. Dani Olmo, des de la seva entrada, ha tingut un impacte brutal en el joc dels culers i, l'hauria d'haver tingut en el marcador.

Dani Olmo Rayo Barça / Foto: EFE
Dani Olmo, durant el Rayo-Barça / Foto: EFE

L'impacte immediat de Dani Olmo i el clamorós penal no assenyalat per Soto Grado

Era el mateix Dani Olmo qui reactivava el joc després del descans i al cap de no més de 30 segons ja era protagonista d'una jugada que marcaria el partit. El Barça, amb la missió d'anar a buscar l'empat, sortiria mirant cap a dalt i al fitxatge estrella dels blaugrana li farien un penal clamorós que César Soto Grado no assenyalaria.

Si l'àrbitre de La Rioja ja estava sota lupa pels culers per aquell gol fantasma de Lamine Yamal al Clàssic del Benabéu de la darrera temporada, aquest dimarts, després d'un penal irrebatible de Lejeune sobre Dani Olmo, ho estarà més encara. A més a més, al 71', Robert Lewandowski veuria anul·lat el gol de la remuntada per una trepitjada prèvia de Kounde sobre Pep Chavarría. El francès, certament,ha trepitjat al lateral de Figueres, però la polèmica arriba perquè el VAR sí que ha entrat per anul·lar el gol de Lewandowski ha entrat el VAR, però no per revisar un poema de penal sobre Dani Olmo.

Soto Grado penalti no pitado Dani Olmo Rayo Vallecano Barça / Foto: EFE
Dani Olmo, queixant-se del penal no xiulat / Foto: EFE

Pedri empata i Dani Olmo posa el fermall d'or al seu debut contra vent i marea

El guió de la primera meitat ha vingut marcat pel gol d'Unai López, però a partir del minut 30 i la integritat de la segona meitat, aquest guió només l'ha escrit el Barça de Flick. Intensitat i ritme dels blaugrana els han fet merèixer l'empat des del 46', i encara que s'ha obviat un penal que ho era, i s'ha anul·lat un gol que es pot per la inoperància selectiva del VARPedri ha fet el gol de l'empat al 55' després d'una gran triangulació amb Raphinha. El Barça ha recuperat la verticalitat i de quina manera ho han plasmat sobre la gespa Pedri i un Raphinha que ja suma dues assistències a la Lliga.

I minuts més tard, Dani Olmo ha acabat posant el fermall d'or al seu debut lluitant contra vent i marea. En una gran jugada individual d'un Lamine Yamal que no deixa d'evolucionar partit rere partit, la perla culer ha trobat l'ex del Leipzig dins de l'àrea. Aquest, amb la calma del qui li cauen els gols de les butxaques, ha mirat als ulls a un altre egarenc com Dani Cárdenas i l'ha superat amb un subtil xut amb cama esquerra que ha significat l1-2 definitiu.