El Wanda Metropolitano és un estadi calent, on hi juga un dels equips més incòmodes d'Europa i on puntuar és un gran repte. I així mateix, com s'esperava, ha estat la visita del Barça al camp de l'Atlètic de Madrid. Amb poc futbol, però amb el perdó d'Ousmane Dembélé després de salvar un punt i el liderat de la Lliga Santander al minut 90 (1-1).

Sense futbol i sense ocasions

Torna el futbol de clubs després de l'aturada de seleccions amb molts entrebancs. Els futbolistes del Barça i de l'Atlètic de Madrid, amb molts internacionals, han trobat a faltar la falta de ritme i han acusat el cansament dels llargs viatges. Imprecisions per començar, molta prudència i també molt respecte entre dos dels candidats a lluitar pel liderat.

El duel, el millor d'aquesta jornada, ha estat un despropòsit des de bon principi. Control i descontrol sobre el terreny de joc del Wanda. El Barça ha apostat per un onze diferent, amb Sergi Roberto i Arturo Vidal al mig del camp, el retorn d'Umtiti i Semedo al lateral dret. La resta, els de sempre.

messi atletic de madrid barça efe

I amb un rombe al centre, amb Messi lliure de moviments, el Barça ha trobat a faltar el domini. L'Atlètic de Madrid, amb un plantejament clàssic del Cholo Simeone, no ha trigat gaire en evidenciar la gran ambició del seu equip. Però el Barça no s'ha amagat i també ha demostrat lluita.

En un partit poc vistós, i a més sense ocasions, era difícil que complís les expectatives. Al final dels primers 45 minuts només Gerard Piqué ha rematat entre els tres pals, i ho ha fet en pròpia porteria.

Diego Costa és protagonista

I mica en mica el Barça ha imposat el seu joc. Pilota i més pilota per desgastar l'Atlètic. Els blaugrana han començat a dominar, arribant al 85% de la possessió, però sense opcions de marcar.

El partit, mort i sense ocasions, s'ha anat endurint amb faltes a destemps, picabaralles i un escenari que el conjunt matalasser desitjava: sense permetre ocasions i esperant una jugada aïllada a pilota aturada.

Cinc, deu, quinze, vint i abans de la mitja hora de la segona meitat ha arribat l'estocada. Primer una falta lateral aconseguida gràcies a la lluita dels atacants de l'Atlètic i després un córner mortal, que era el primer dels madrilenys. Centrada de Griezmann al segon pal i rematada de Diego Costa amb el cap per fer l'1-0 al minut 77.

Diego Costa Atletico Barca EFE

Dembélé salva un punt

I amb el marcador en contra, Valverde ha fet entrar Dembélé. Poc més de deu minuts per evitar la derrota i per evitar perdre el liderat. I el francès, el castigat, ha salvat els mobles.

Amb tots els futbolistes del Barça bolcats a l'atac, el més llest de tots ha estat Dembélé. L'extrem blaugrana ha rebut la pilota al vèrtex esquerre de l'àrea d'Oblak, ha fet una primera finta, i ha resolt quan tot el Wanda ja celebrava la victòria dels seus. Minut 90 i empat al marcador.

Al final, un punt per banda i tot segueix igual al capdamunt de la Lliga. El Barça ha estat a punt de caure a les brases de l'Atlètic, però Dembélé ha salvat l'equip. Amb la derrota del Madrid, l'empat tampoc és tan dolent.