Patint, com ja és habitual, però el Barça acaba la nit passant dels setzens de final de la Copa del Rei. El Cornellà ha resistit noranta minuts però a la pròrroga no ha pogut evitar els gols d'Ousmane Dembélé i Martin Braithwaite (0-2).

El Cornellà espanta

Aquest Barça és poc sòlid amb l'equip titular, amb el suplent i amb els jugadors del filial. Jugui qui jugui i encara que sigui a la Lliga, la Champions, la Copa o contra un equip molt inferior, la pinta és la mateixa. I Ronald Koeman no acaba de trobar la tecla per fer un pas endavant.

Contra el Cornellà, el 'matagegants' que ja es va carregar l'Atlètic de Madrid a la ronda anterior, el Barça ha apostat per un equip bastant titular. Han entrat d'inici Griezmann, Braithwaite, Lenglet i Araujo, mentre que també han entrat Neto, Riqui Puig, Mingueza o el debutant Ilaix Moriba.

barça cornella copa efe

El Cornellà amb la possessió de la pilota / EFE

Pjanic falla un penal

I les sensacions del Barça al Nou Estadi Municipal de Cornellà han estat les de sempre. Pesadesa, falta de ritme, sense idees i donant opcions als rivals. El Cornellà, molt ben plantat i amb les idees ben clares, ha frustrat el joc blaugrana.

Futbol molt travat. La primera ocasió clara ha estat del Cornellà a la mitja hora de joc amb una rematada imprecisa d'Ontiveros. I després ha respost Trincao per part del Barça. Poc a destacar a banda de la il·lusió ofensiva d'Ilaix i la maduresa defensiva d'Araujo. I del desastre constant de Junior Firpo.

Precisament Araujo ha forçat un penal abans d'arribar al descans. I Pjanic ha estat l'encarregat d'engrandir el porter Ramón Juan, que ha aturat la pena màxima.

Araujo rematant amb el cap / EFE

Dembélé falla un altre penal

El Barça patia cada vegada que procava un córner, una falta lateral o que el Cornellà tenia un servei de banda a prop de l'àrea culer. I també en els contracops rivals.

Ni Griezmann ha estat encertat, tampoc Braithwaite, i pitjor han estat altres futbolistes com Trincao. Al descans ha entrat Dembélé en el lloc de Riqui Puig, que tenia una targeta groga. Però l'equip no ha canviat.

Passaven els minuts i un bon Cornellà semblava tenir més gana que un gris Barça. A destacar només que Araujo s'ha convertit en un mur infranquejable. I que Neto ha tingut poca feina.

Griezmann Ramon Barca Cornella EFE

Griezmann lamentant-se / EFE

Però Koeman ha fet el pas que tocava, obligat pel marcador, a falta d'un quart d'hora per al final. No volia la pròrroga. Han entrat al camp Pedri i Busquets. El partit ha canviat.

I a la primera de canvi, nou penal favorable al Barça per una falta sobre Lenglet dins l'àrea. I no ha estat Pjanic, sinó Dembélé a qui li ha tocat fallar-lo. Novament ha estat el porter Ramón que ha aturat el xut del francès.

El marcador anava a sumant minuts i al Cornellà no li han fallat les cames. I al Barça sí li ha fallat la punteria. Poc més a dir d'un partit que tenia la pròrroga com a destí.

Lenglet Cornella Barca Copa Rey EFE

Lenglet i Eloy rematant de cap / EFE

Dembélé resol en la pròrroga

I tot just iniciar-se el temps extra, amb un Barça considerablement més endollat que en els noranta minuts anteriors, ha marcat el gol esperat. Dembélé ha posat a prova Ramón en el primer minut, i en el segon ha fet un potent xut des de fora l'àrea per moure finalment el marcador.

Amb el resultat en contra, el Cornellà ha avançat línies i el partit s'ha obert. El Barça, molt més còmode, ha disposat de més ocasions al contracop. Konrad de la Fuente ha estat a punt de marcar tot just en entrar al camp.

El Barça, però, també ha sabut patir, i aquesta vegada no ha defallit. Victòria final, amb gol de Braithwaite en l'última jugada, i classificació blaugrana per als vuitens de final de la Copa del Rei.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant el gol contra el Cornellà / EFE