No tothom està content amb els Jocs Olímpics de Tòquio. Kayoko Takahashi, una dona de 53 anys, va ser detinguda al Japó per intentar apagar la torxa olímpica amb una pistola d'aigua. L'incident va passar a la localitat de Mite, capital de la Prefectura d'Ibaraki, com un acte de protesta a la cita esportiva.
"M'oposo als Jocs"
"M'oposo a la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio. S'han de cancel·lar", va declarar Takahashi hores després. La seqüència va ser la següent. La torxa olímpica és traslladada per la localitat japonesa davant l'expectació dels més curiosos que enregistren el moment amb els seus mòbils i també ho graven i transmeten per televisió. Aquesta dona espera que s'apropi la torxa i comença a disparar-li aigua amb la seva pistola de joguina. El responsable de la torxa se n'adona i també qui l'envolta i de seguida aturen a aquesta dona i la detenen.
#Tokyo2020 ¡INSÓLITO! En Japón, una mujer fue arrestada por intentar apagar la llama olímpica ¡con una pistola de agua! 🔫😱 pic.twitter.com/BwE4bIwyBk
— SportsCenter (@SC_ESPN) July 5, 2021
La torxa olímpica entrarà al nou estadi olímpic de Tòquio el pròxim 23 de juliol, que és quan comencen els Jocs. Recordem que la cita esportiva s'havia de disputar el 2020, però va ser ajornada per la pandèmia del coronavirus. Va ser la primera vegada des de la Segona Guerra Mundial que es cancel·laven uns Jocs. La situació l'estiu passat era complicada i qüestionada i és que hi havia molts atletes que no podien entrenar-se amb condicions perquè estaven confinats a les seves cases i, per tant, no haurien arribat en plenes condicions a l'esdeveniment olímpic.
La flama olímpica passarà pels 47 departaments del Japó i s'ha conegut que el tram final que li queda serà en llocs tancats al públic per evitar contagis de la Covid-19. Les autoritats locals han decidit que entre el 9 i el 16 de juliol el recorregut no sigui per carreteres i espais públics sinó per llocs d'accés restringit i controlat. El passat dia 21, el país asiàtic va sortir de l'estat d'emergència sanitària, però hi ha fortes restriccions, un dels més afectats és la restauració.
Una de les dades més rellevants és que el Japó té poc més del 25% de la seva població amb una única dosi de la vacuna, mentre que poc més del 14% té la pauta completa. Per comparar-ho, aquí a Catalunya, el 58% de la població ha rebut una dosi i gairebé el 43% té la pauta completa.