La final d'aquesta Champions League enfrontarà dos estils, no basats en el joc, sinó en la cartera. Mentre que el PSG ha desemborsat aproximadament 800 milions d'euros en la seva plantilla actual, el Bayern de Munic n'ha gastat 350, deixant de banda l'abús de diners i centrant-se més en la projecció dels seus jugadors.

París Saint-Germain

Des que Nasser al-Khelaifi comprés l'equip francès el 2011, el PSG ha desemborsat més de 1.300 milions d'euros en les compres de jugadors amb un objectiu clar i ambiciós: ser el millor equip del món. I aquesta fita passa, òbviament, per guanyar la Champions. Quasi una dècada després, el conjunt parisenc està a una passa d'aconseguir-ho, amb una plantilla que ronda els 800 milions d'euros.

La compra més gran i més sonada és la de Neymar Jr. El PSG va pagar la clàusula de rescissió de 222 milions d'euros i l'exjugador blaugrana va fer les maletes cap a França el 2017. Una mostra de la política de fitxatges d'un equip on els diners no són pas impediment per aconseguir l'objectiu: ho vull? Ho tinc. 

Neymar, l'actiu més car del PSG

Si fem el desglossament, en la porteria s'han gastat 15 milions en Keylor Navas, mentre que Sergio Rico està cedit i els altres dos porters provenien del planter. En defensa, 172,5 milions d'euros. Una quantitat elevada que té com a màxim protagonista Thiago Silva, fitxat per 42 quilos. En el mig del camp, 199 milions d'euros. El més car de tots va ser Ángel Di María, provinent del Manchester United per 63 milions, un fitxatge amortitzat amb els 5 anys que porta a París. Per últim, la davantera: 417 quilos. Una quantitat desorbitada repartida en tres jugadors: Neymar (222), Kylian Mbappé (145) i, el més recent de tots, Mauro Icardi (50). 

Bayern de Munic 

Per altra banda, l'equip bavarès, un equip que porta 25 partits imbatut, amb només un empat i la resta de victòries. Un equip que s'ha revalorat amb l'entrada de Hans Flick a la banqueta a finals de l'any passat i que ha sabut treure el màxim rendiment de la seva pedrera, amb una inversió de 356 milions d'euros en la seva plantilla. 

El Bayern de Munic celebrant un gol 

Alguns exemples clars són els de David Alaba i Thomas Müller, dos pilars en l'onze titular del Bayern des de fa anys i que estan vivint una segona joventut, sobretot el segon. En canvi, la inversió més alta es va fer en Lucas Hernández, el defensa procedent de l'Atlètic de Madrid pel qual l'equip alemany va apostar de valent: 80 milions d'euros.

I fent el desglossament, en la porteria s'han gastat 33,5 milions, amb Manel Neuer com a l'actiu més car (30). En defensa, uns 157 quilos aproximadament, amb el citat Lucas Hernández com a compra més cara de la plantilla actual i de la història del club. Al mig del camp, 128,5 milions, sent Corentin Tolisso el jugador més car (41,5). Finalment, a la davantera: 37 quilos. Kingsley Coman és el davanter més car de la plantilla, amb un cost de 21 milions d'euros. Sorprèn, si més no, que Robert Lewandowski, el màxim golejador de l'equip, arribés a cost 0, ja que va fitxar lliure procedent del Borussia Dortmund. 

Robert Lewandowski celebrant un gol

Aquesta és la carta de presentació econòmica dels dos finalistes de la Champions, una final on veurem si prima més el desemborsament o la revalorització.