Dijous amb molt protagonisme català als Jocs Olímpics de París. El lleidatà Saúl Craviotto, al costat dels seus companys Carlos Arévalo, Rodrigo Germade i Marcus Cooper Walz, han sumat el bronze al K4 masculí de piragüisme. Amb aquest èxit, Craviotto suma la seva sisena medalla olímpica, una més que el gallec David Cal, i es converteix en l'esportista espanyol amb més medalles dels Jocs Olímpics. D'altra banda, la selecció femenina de waterpolo, formada per 11 catalanes, ha derrotat els Països Baixos de forma agònica i s'ha classificat per a una nova final olímpica, en què intentaran sumar el tan anhelat or contra Austràlia.

Sául Craviotto, història viva de l'esport català

Aquest tretzè dia oficial de Jocs Olímpics ha tingut un clar protagonista per a Espanya: el piragüisme. Aquest esport sol ser un bastió per a la delegació espanyola en les darreres cites olímpiques, i la de París no ha estat una excepció. I és que en aquesta jornada ha pogut sumar dues medalles més de bronze en aquesta disciplina. La primera a caure ha estat la del C2 masculí, amb el mallorquí Joan Antoni Moreno i el madrileny Diego Domínguez; i tot seguit ha arribat el torn del ja històric Saúl Craviotto.

Saul Craviotto amb l'equip de K4 de piragüisme d'Espanya als Jocs Olímpics / Foto: Europa Press
Saúl Craviotto amb l'equip de K4 de piragüisme d'Espanya als Jocs Olímpics / Foto: Europa Press

El piragüista lleidatà s'ha convertit en l'esportista espanyol amb més medalles olímpiques després de sumar un bronze en la prova de K4 masculina, al costat dels gallecs Carlos Arévalo, Rodrigo Germade i Marcus Cooper Walz. Un triomf històric que converteixen Craviotto en un esportista de llegenda.

El waterpolo femení buscarà el seu anhelat or

Paral·lelament a aquests dos èxits quasi consecutius, la selecció femenina espanyola de waterpolo ha tornat a fer història. Després d'un partit boig, amb l'agonia com a bandera, el combinat dirigit per Miki Oca, format per 11 catalanes: Martina Terré, Laura Ester, Judith Forca, Maica Garcia, Bea Ortíz, Paula Leitón, Anni Espar, Paula Crespí, Nona Pérez, Elena Ruíz i Isabel Piralkova, han derrotat la selecció dels Països Baixos als penals i s'han classificat per a una nova final olímpica, assegurant així una medalla d'or o de plata.

La parada decisiva en la tanda de penaltis del waterpolo femenino en los Juegos Olímpicios / Foto: EFE

Martina Terré, protagonista de l'aturada decisiva a la tanda de penals / Foto: EFE

Però és evident que el gran objectiu d'aquesta selecció és derrotar Austràlia a la gran final i trencar la barrera de l'or, que s'ha resistit en els anteriors Jocs Olímpics. La gran cita serà el pròxim dissabte, a partir de les 15:35. Una oportunitat per convertir en encara més immortal un grup de jugadores que no es cansa de guanyar.

Jordi Xammar/Nora Brugman, la selecció masculina de l'hoquei herba i Javier Pérez es queden a un pas del bronze

Aquesta jornada podria haver estat encara més exitosa per a la delegació espanyola, ja que la parella Jordi Xammar/Nora Brugman en vela, la selecció masculina d'hoquei herba i Javier Pérez en Taekwondo s'han quedat a un pas del bronze. La parella catalana no ha pogut culminar les grans sensacions collides durant les jornades prèvies i s'ha quedat amb la mel als llavis.

Jordi Xammar i Nora Brugman després de quedar-se sense bronze als Jocs Olímpics de París / Foto: EFE
Jordi Xammar i Nora Brugman després de quedar-se sense bronze als Jocs Olímpics de París / Foto: EFE

En canvi, el combinat masculí d'hoquei herba ha perdut el partit pel tercer i quart lloc contra l'Índia per 2-1. Finalment, la jornada l'ha tancat Javier Pérez, que també ha perdut en aquesta instància contra el brasiler Edival Pontes.