Un any després de l'arribada de Joan Laporta i el seu equip al Barça, la delicadíssima situació econòmica del club blaugrana ha millorat, però continua sent molt preocupant. Així ho ha explicat aquest divendres Eduard Romeu, el vicepresident econòmic del Barça, en una entrevista al programa El Món a RAC-1. "Quan entrem al club el març de 2021 vam veure que no podíem pagar les nòmines del mes de maig", ha recordat Romeu, que ha volgut deixar clar perquè el Barça ha de rebutjar l'oferta de CVC. "Hem dit prou a CVC i Tebas. Aquest senyor és corresponsable de la situació que viu el Barça, ha mirat a un altre costat i ha treballat contra els interessos del club. El més fàcil és acceptar l'acord. Farem tot el que faci falta per redirigir el club, som capaços de jugar amb el sistema. No és normal que una persona que és un assalariat de LaLiga estigui a matadegolla amb els dos principals accionistes (Barça i Reial Madrid)", ha analitzat Romeu.

"Des d'un club modest és correcte, des de la nostra potencialitat no és una bona operació. És un cafè per a tothom". L'acord reportaria al Barça 270 milions per la cessió del 10% dels seus drets d'imatge per als propers 50 anys, una hipoteca massa important. "No volem hipotecar-nos més de 25 anys i la xifra seria propera, amb un altre fons, als 270 milions d'euros que ens ofereix CVC".

eduard romeu fc barcelona forensic efe
Eduard Romeu, donant explicacions en una aparició pública / EFE

El problema de la massa salarial

Un dels grans problemes que té a Barça en aquests moments és l'elevada massa salarial de la primera plantilla. Reduir-la ha estat un dels treballs més durs d'aquest primer any de mandat. "Mateu Alemany ha aconseguit una rebaixa de 150 milions d'euros. Encara no és suficient perquè la massa salarial ara mateix és de 560 milions", ha afirmat Romeu.

"La massa salarial del Bayern és de 300 i la del Madrid està en uns 400 milions. Els salaris estan totalment desproporcionats. Les negociacions amb els jugadors seran individuals i aniran en funció dels interessos tècnics", ha afegit Romeu, que ha admès que en aquests moments el Barça no pot fitxar Lewandowski. "Actualment, la norma és d'1 a 3 per al 'fair play' financer. Si som capaços de treure tres vegades més del cost de la fitxa més l'amortització, sí que se'l podrà fitxar, però cal fer primer la feina de tancar palanques, si no ho fem, tal com estem en aquests moments per normativa no és possible fitxar-lo".

eduard romeu joan laporta jaume campaner forensic @FCBarcelona
Joan Laporta, al costat d'Eduard Romeu / @FCBarcelona

Comprar temps

Davant d'aquesta greu situació, al Barça no li quedarà més remei que continuar remant a contracorrent, a la recerca de solucions que li permetin fitxar per reforçar una plantilla que necessita retocs importants. "No ens fa cap il·lusió vendre cap dret ni patrimoni, però alguna mesura haurem d'aplicar. El que volem fer és que els socis ens deixin tenir habilitades totes les possibles palanques per tenir més llibertat de negociació", ha explicat Romeu amb referència a l'Assemblea de Socis Compromissaris del proper 16 de juny.

"Hem de comprar temps. Hem de tenir habilitades totes les palanques i escollir la millor perquè els números| d'aquesta temporada siguin positius", ha afegit.

 

Imatge principal: Eduard Romeu, vicepresident econòmic del Barça / FC Barcelona