El Barça ha tingut un dels estius més exitosos dels últims anys, tant en l'àmbit esportiu com en l'institucional i econòmic. Abans de l'alegria de l'estiu, però, el club blaugrana va estar amb l'aigua al coll durant anys, en tots els sentits, i l'actual junta culer presidida per Joan Laporta ha hagut de dur a terme tasques importants que revertissin la situació

Gràcies a les palanques econòmiques executades durant l'estiu i de l'operació sortida de la plantilla, el Barça ha passat de tenir un marge salarial de 144 milions d'euros en negatiu, a firmar un increïble creixement fins a disposar de més de 650 milions de límit, segons ha actualitzat oficialment la Lliga, que ha presentat una llista amb el límit salarial de tots els clubs de la Lliga Santander aquesta temporada. 

Aquest quadre exposa el límit salarial dels clubs de La Lliga Santander de Primera i Segona Divisió / Foto: LaLiga

La junta de Joan Laporta va arribar per canviar el panorama

Joan Laporta va arribar al càrrec de la presidència del Barça al març de 2021 amb tot en contra. El deute que arrossegava el Barça a causa de la qüestionada tasca de l'anterior junta de Josep Maria Bartomeu, ho feia tot gairebé impossible. Les gestions dutes a terme pels màxims dirigents culers dels darrers mesos, però, han donat resultats positius. Tant és així, que es podria considerar que el club català ha solucionat l'assumpte econòmic que no el deixava respirar.

Aquesta suma de 656.429.000 euros, gràcies a les palanques, a l'exitosa operació sortida d'aquest estiu i a les rebaixes salarials d'alguns jugadors que han arribat a l'acord d'ajudar el club, ha permès completar les inscripcions de jugadors que ara són clau a la plantilla com Jules Koundé o Robert Lewandowski, entre d'altres.

Les palanques econòmiques activades pel Barça i algunes sortides necessàries de la plantilla van fer possibles la contractació i inscripció de jugadors com Jules Koundé / Foto: Europa Press

El Barça guanya en l'àmbit financer... i en l'esportiu?

A més d'assolir els objectius econòmics pels que patia el Barça durant els últims anys, el club blaugrana espera poder transformar aquestes solucions financeres i institucionals en títols i alegries pels culers, de la mà de tot l'equip de Xavi Hernández. Aquesta és la tasca primordial de les contractacions il·lusionants que han arribat aquest estiu, així com la de tots els seus companys.

El Reial Madrid és el club de la lliga espanyola que disposa de més espai salarial, sense la necessitat d'haver activat cap palanca econòmica, amb més de 680 milions d'euros. El Barça li segueix en aquest aspecte, amb els 656 milions exposats prèviament, i l'Atlètic de Madrid és el tercer, molt lluny dels seus principals competidors, amb un total de 340 milions d'euros. Per la cua, d'altra banda, hi ha clubs com el Girona amb 42 milions d'euros.