En un moment en què el futbol no és el més important, el Barça continua a la seva. Victòria a Ipurua contra un Eibar combatiu gràcies la primera gran demostració del nou trident (0-3). Els gols d'Antoine Griezmann, Leo Messi i Luis Suárez donen al conjunt blaugrana el liderat provisional de la Lliga Santander.

Feia temps que no hi havia partit de clubs després de l'aturada de seleccions i ja gairebé ningú pensava en la competició després de la sentència del procés i de l'embolic amb el Clàssic. Però en el futbol tot continua més o menys en la normalitat i el Barça no falla a Ipurua.

Recuperant sensacions

També feia bastant que no es veia un Barça més endollat d'inici i amb més predisposició en un partit. La ràbia i la insistència ha estat el factor clau d'un Barça que ha anat creixent al País Basc i no s'ha deixat sorprendre. I gran part d'aquesta nova il·lusió pel futbol ha estat gràcies al retorn del trident titular: Messi, Luis Suárez i Griezmann.

Messi De Blassis @SDEibar

@SDEibar

Un Barça endollat i connectat ha agafat la davantera del duel amb la connexió francesa Lenglet-Griezmann. El central ha fet una precisa passada a l'espai i el davanter ha resolt amb sang freda davant del porter de l'Eibar i amb l'ajuda del pal. Era el minut 13 quan el Barça ja ha posat la directa i no sortiria del camí marcat.

Un Barça amb ganes de fer-ho bé, amb Umtiti amb minuts oficials per primera vegada aquesta temporada, i amb el mig del camp de les grans ocasions amb Busquets-De Jong-Arthur. I ni un Eibar que ha sabut reaccionar i ha fet perillar la momentània victòria blaugrana, la solidesa del Barça s'ha convertit en protagonista.

La salutació del nou trident

I entre alguna mínima alegria basca, algun crit reclamant la independència de Catalunya i la llibertat dels presos polítics, ha arribat el moment de la sentència. Tenir un trident com el que té el Barça, amb Dembélé fora per sanció, sempre fa por als rivals. I per atemorir-los més, els gols són el millor mecanisme.

Luis Suárez Griezmann De Jong Eibar Barça EFE

El moment escollit per a la resolució ha estat a la segona meitat. Al minut 58 ha arribat la primera gran connexió del nou trident titular. Ja dins l'àrea Suárez passa la pilota a Griezmann, que assisteix a Messi, i l'argentí resol amb xut creuat. Un segon gol que seria el preludi del tercer, vuit minuts després. I s'han canviat els papers: Griezmann assisteix a l'espai cap a Messi, que ja dins l'àrea li regala el gol a Suárez sense oposició.

Dos gols més i partit resolt. Ha estat el millor partit del Barça lluny del Camp Nou, amb el retorn d'Umtiti, però la part negativa ha estat la lesió de Sergi Roberto. Tres punts més per al Barça, que no ha patit en excés, cinquena victòria consecutiva, i ja es pot dir que per unes hores té el liderat assegurat a l'espera del Reial Madrid.