El Barça no ha patit per superar amb nota el tràmit del Young Boys. Contra un dels rivals més fluixos de la competició, els homes de Hansi Flick han tornat al camí de la victòria amb una golejada incontestable (5-0). El partit ha tingut un únic rumb durant els 90 minuts i ha estat una veritable festa per a l'afició blaugrana, de nou reunida a Montjuïc. Ara bé, no tot són notes positives per a l'entitat barcelonina en aquest partit de Champions League, ja que en els pròxims dies podria rebre una nova sanció de part de la UEFA.

Les bengales de l'afició del Young Boys, la part negativa de la nit

I és que les graderies de l'Estadi Olímpic Lluís Companys van viure una escena intolerable al voltant del minut 80, protagonitzada per l'afició del Young Boys, que fins al moment no havia provocat cap problema. Els prop de 2.000 seguidors helvètics van encendre fins a 18 bengales de color groc, que van il·luminar el feu blaugrana durant uns cinc minuts. Per sort, aquesta encesa no va generar cap incident, ni al sector visitant ni al local, que no va rebre el llançament de cap d'aquestes bengales.

El comportament dels aficionats del Young Boys desplaçats fins a Barcelona havia estat impol·luta fins aquell moment. Malgrat ser un grup voluminós, amb més de 2.000 aficionats, sempre van animar el seu equip amb respecte, tant a la prèvia del partit com durant els 90 minuts. El fet de rebre un gol en contra al minut vuit no va frenar la implicació d'un grup d'aficionats que, tanmateix, va embrutar la seva actuació amb una pluja de bengales que es presenta com un dels greus problemes del futbol modern, com es va comprovar també fa uns dies amb l'afició de l'Athletic Club.

Sanció per al Young Boys amb risc també per al Barça

Aquesta pluja de bengales suposarà una sanció per al Young Boys, segurament econòmica i amb alguna possible restricció per als seus pròxims desplaçaments o en els partits que jugui de local. Però també podria arribar un càstig per a l'entitat barcelonina, en tenir la responsabilitat de vetllar per la seguretat de l'estadi i d'impedir que aquests objectes entrin al recinte.

L'afició del Barça desplaçada a Mònaco / Foto: FC Barcelona

Cal recordar que el Barça ja va rebre una sanció la setmana passada de part de la UEFA per la pancarta nazi que alguns aficionats van exhibir al desplaçament a Mònaco, que mostrava el següent text: 'Flick Heil'. Els culers ja no podran viatjar a Belgrad per al partit que el Barça disputarà contra l'Estrella Roja el pròxim 6 de novembre per culpa d'aquesta sanció, i ara el club barceloní  s'arrisca a una nova multa de part del màxim organisme del futbol europeu.