Una altra de remuntada més del Reial Madrid en la Champions League, una altra èpica per a la col·lecció. En aquesta ocasió, el damnificat ha estat el Borussia Dortmund, que de poc li ha servit posar 0-2 al marcador i tenir molt a prop el 2-3. Amb tot en contra, el Reial Madrid hi ha tornat i ha aconseguit la remuntada, per sumar 3 punts més en la seva lluita per ser entre els 8 primers. Els d'Ancelotti arribaran al Clàssic contra el Barça eufòrics, i amb un Vinícius desencadenat, encara que sense aclarir els dubtes que està generant el seu joc en els últims partits.

Fa setmanes que Carlo Ancelotti li dona voltes a la manera de trobar la clarividència de Toni Kroos en el centre del camp, el gran malament del Reial Madrid en l'inici de temporada. Això l'ha portat a moure el centre del camp. A Vigo, va apostar per 4 centrecampistes, amb Modric a la banqueta, i el resultat no va ser l'esperat. En aquesta ocasió, l'italià ha decidit tornar al 4-3-3, amb Rodrygo completant el trident ofensiu al costat de Vinícius i d'Mbappé, mentre que en el centre del camp han jugat Valverde, Bellingham i Modric, amb Tchouámeni i Camavinga a la banqueta. La defensa, l'esperada, amb Lucas Vázquez i Mendy als laterals i Militao i Rüdiger en l'eix defensiu.

Malen Madrid Dortmund Europa Press
Malen, celebrant el 0-1 contra el Reial Madrid / Foto: Europa Press

El Borussia Dortmund balla el Reial Madrid...

L'inici de partit ha estat espès. El Reial Madrid ha mostrat des d'un primer moment un embús a l'hora de crear joc, mentre que el Borussia Dortmund no volia exaltar-se, conscient del perill de l'equip d'Ancelotti amb espais per davant. A poc a poc, el conjunt alemany se n'ha anat cap a dalt, encadenant llarguíssimes possessions davant un Madrid erràtic en la pressió. El Dortumund estava sent un equip coral que funcionava com una simfonia, mentre que el Madrid, com en aquest inici de temporada, centra els seus èxits en els solistes. Finalment, ha arribat el 0-1, previ a una llarga possessió del Dortmund i a una pèrdua de Lucas Vázquez. Guirassy ha assistit Malen, que ha superat Courtois (30'). I sense temps per a la reacció ha arribat el 0-2, en un centre de Malen que ha rematat Gittens al segon pal (34').

El segon gol ha activat al Reial Madrid, que se n'ha anat a per la remuntada. Només 3 minuts després, els blancs han pogut retallar les distàncies en un atac en el qual han disparat dues vegades contra els pals, primer Rodrygo i després Bellingham. El Dortmund, lluny d'espantar-se, ha continuat atacant, i en el minut 39 ha pogut marcar el 0-3, en un xut de Brandt que ha desviat Courtois.

Rügider Reial Madrid EFE
Rüdiger ha iniciat la remuntada del Reial Madrid / Foto: EFE

...i els blancs sumen una altra remuntada europea més

En la segona part, el Reial Madrid ha sortit amb un punt més, conscient que només li valia pujar a la màgia de les remuntades europees. En el minut 53, ho ha intentat Lucas Vázquez, però el seu xut l'ha pogut desviar Kobel. El Dortmund, conscient que tancar-se enrere no seria una bona decisió, han sortit al contraatac sempre que han pogut. En el minut 57, Malen ha posat a prova Courtois, que ha tapat bé. I en aquest intercanvi de cops ha arribat l'1-2, en un centre de Mbappé, fins aquest moment desaparegut, que Rüdiger ha rematat amb el cap al fons de la porteria. I just un minut després ha arribat l'empat, en un tall d'un defensa del Dortmund a una passada per a Mbappé que ha caigut a peus de Vinícius, que ha marcat a porteria buida. En 2 minuts, un Reial Madrid molt gris havia destrossat la gran hora de joc del Dortmund.

El tram final ha estat un atacant constant del Reial Madrid, mentre que el Borussia Dortmund, cansat i desconcertat pel succeït, se n'ha anat per enrere, sense capacitat per sortir com en la primera meitat. En el minut 79, ho ha intentat Mbappé, amb un xut amb poc angle que ha desviat Kobel. Amb tot i això, el Dortmund ha estat a prop d'emportar-se el partit, en un xut de Beier que ha parat Courtois. I del 2-3 s'ha passat al 3-2, ja que en el següent atac ha marcat Lucas Vázquez, en un fort xut (82'). El gol ha enfonsat el Dormund, que tot seguit ha encaixat el quart, excel·lent, obra de Vinícius. El brasiler, pròxima Pilota d'Or, ha aprofitat la davallada del Dortmund per completar el seu hat-trick i una actuació estel·lar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!