Per molt que el futbol tingui més de 120 anys d'història, sempre hi ha espai perquè passin coses noves, ni tan sols imaginables per al guionista més recargolat. I és que aquest diumenge s'ha viscut a Lió un fet insòlit que encara ho pot ser més en les pròximes hores. Ha succeït en l'Oylmpique de Lió-Auxerre de la Ligue 1. Poc abans del descans, l'àrbitre ha assenyalat una sacada de porteria favorable a l'Auxerre i, tot seguit, s'ha produït un possible penal. El porter visitant anava a posar la pilota en joc, però ha estat llavors quan el col·legiat, Jeremy Stinat, avisat pel VAR, ha aturat el partit per anar a revisar l'acció. L'expedició de l'Auxerre ha embogit, en entendre que la jugada no era revisable, més encara quan l'àrbitre ha assenyalat els 11 metres, en entendre que s'havia produït un penal, de Mensah sobre Mikautadze.

Christophe Pelissier, entrenador de l'Auxerre, ha ordenat els seus jugadors que abandonessin el terreny de joc. Les queixes han acabat amb l'expulsió d'un ajudant de Pelissier, encara que l'Auxerre ha acabat per seguir sobre el terreny de joc. Tot seguit, Jubal, capità de l'Auxerre, s'ha apropat a l'àrbitre i li ha lliurat un document que pot marcar un abans i un després en la història del futbol modern. "Segons la meva opinió, la pilota surt fora. L'àrbitre xiula abans, ens aturem i després hi ha contacte. Si ha xiulat abans, normalment s'atura. Això és el que li he dit, però ell ho sap, ha xiulat abans", ha afirmat Jabal després del partit.

VAR Ligue 1
Imatge de la Ligue 1 per informar que una acció és revisada / Foto: Ligue 1

"Reserva tècnica", una innovadora eina de la Ligue 1

Es tracta de lluna "reserva tècnica", un document vàlid en la Ligue 1 amb el qual un equip mostra la seva disconformitat per una decisió arbitral amb l'objectiu que, en concloure el partit, aquesta pugui ser revisada. El document s'ha de lliurar en el moment justament posterior que es produeixi la polèmica.

Segons l'article 559 del Reglament de la LFP, si la reserva tècnica de l'Auxerre és correcta, el partit podria tornar a jugar-se, anul·lant tot el succeït a l'encontre d'aquest diumenge. Segons l'equip visitant, l'àrbitre no podia anar a revisar l'acció, i molt menys assenyalar penal, ja que ja havia decretat servei de porteria, per la qual cosa el joc estava aturat.

Auxerre
Els jugadors de l'Auxerre, celebrant l'empat contra el Lió / Foto: Auxerre

2-2 final... de moment

La polèmica s'ha produït just abans del descans i amb 0-0 al marcador. Mikautadze ha transformat el penal i després s'han disputat 15 minuts d'afegit. En la segona meitat, l'Auxerre ha empatat, encara que després ha vist com Lacazzette aconseguia el 2-1. L'equip visitant, ferit per tot el succeït, se n'ha anat a l'atac i Traoré ha aconseguit el 2-2 definitiu.

El resultat, tanmateix, té un gran asterisc, ja que podria produir-se un fet insòlit, que el partit fos considerat invàlid, per un error arbitral en l'aplicació del reglament.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!