La selecció espanyola segueix trepitjant amb pas ferm al Mundial femení que es disputa a Austràlia i Nova Zelanda. Espanya no ha tingut rival a l'Eden Park d'Auckland davant d'una inferior Zàmbia (5-0). Golejada esperada que ha confirmat el favoritisme espanyol a la cita mundialista i la seva presència als vuitens de final de la competició després de les dues victòries aconseguides. Ara només queda decidir qui serà primera i segona de grup amb el Japó.

La selecció espanyola no vol sorpreses contra Zàmbia

El duel ha començat amb el domini absolut d'Espanya. Ja des del primer minut que les espanyoles han atacat i han creat perill a la porteria del conjunt africà. I és que tot just al minut 9 la futbolista del Reial Madrid Teresa Abelleira ha obert la llauna amb un golàs que ha entrat per l'escaire (1-0).

Selección española España celebración gol / Foto: EFE
Les jugadores de la selecció espanyola celebrant un gol / Foto: EFE

Una primera diana que ha estat ràpidament repetida al minut 13 amb un gol molt fàcil de cap de Jenni Hermoso (2-0). L'assistència ha estat d'Alexia Putellas, aquesta vegada sí sent titular i amb una gran participació en el joc. Igual que la també culer i catalana Aitana Bonmatí, sempre present al mig del camp.

Però és que el protagonisme de les espanyoles ha estat total. Encara que Zàmbia ha intentat alguna jugada aïllada d'atac gràcies a la velocitat de les seves davanteres, sempre ha aparegut de manera providencial la blaugrana Irene Paredes. Jenni Hermoso ha aconseguit el seu doblet just abans del descans, però el seu gol ha estat anul·lat per fora de joc.

Alexia Putellas España Zambia Mundial femenino
Alexia Putellas jugant contra Zàmbia / Foto: EFE

Es confirma la golejada d'Espanya

Ja a la represa l'entrenador Jorge Vilda ha fet un doble canvi, deixant a la banqueta Alexia Putellas i Salma Paralluelo. Però la tònica ofensiva ha seguit sent la mateixa. I en els primers minuts del segon temps, dues ocasions clares de les jugadores culers Aitana i Mariona Caldentey. Zàmbia estava salvant la golejada.

Les catalanes Aitana Bonmatí i Ona Batlle també han marxat a la banqueta. Totes les substituïdes, futbolistes del Barça. Malgrat tot, Espanya ha seguit sent superior sobre la gespa neozelandesa. La golejadora Alba Redondo ha fet el tercer gol espanyol al minut 69 (3-0) i Jenni Hermoso ha fet el quart al minut 70 (4-0), tot i que la revisió del VAR per un possible fora de joc ha durat més de tres minuts. Mariona Caldentey, una altra culer, també ha abandonat el terreny de joc en els últims minuts. I abans del final, nou gol d'Alba Redondo amb suspens pel VAR (5-0) i lesió d'Athenea del Castillo.

Espanya ha mantingut la porteria a zero i ha confirmat la golejada. I es podrien haver aconseguit més gols. Tot i això, les espanyoles ja sumen 8 gols a favor i superen el Japó al capdavant de la primera posició del Grup C. Però qui passi com a primera i segona de grup es decidirà dilluns que ve al matí.