Espanya ha certificat aquest dijous les bones sensacions del partit contra Croàcia en vèncer Itàlia, per 1-0, en la segona jornada de la fase de grups de l'Eurocopa d'Alemanya el 2024. El conjunt de Luis de la Fuente ha completat un gran partit, amb bon joc, serietat defensiva i una actuació estel·lar de Nico Williams, que ha desarborat la banda esquerra italiana amb la seva verticalitat.

Amb aquesta victòria, Espanya aconsegueix la seva classificació per als vuitens de final, i com primera del seu grup, per la qual cosa Luis de la Fuente podrà fer rotacions en l'últim partit de la fase de grups, en el qual la Roja s'enfrontarà a Albània. En passar com primera de grup, Espanya s'enfrontarà en els vuitens de final a un dels quatre millors tercers classificats.

Nico Williams celebra gol Espanya Itàlia / Foto: EFE
Nico Williams ha completat un gran partit contra Itàlia / Foto: EFE

Espanya s'agrada, però no troba el gol

Espanya ha començat molt bé el partit, molt ben posicionada i amb un ritme elèctric, i amb un Nico Williams imparable. Abans del minut 2, de fet, l'equip de Luis de la Fuente ha estat a punt de marcar, en una centrada de l'extrem de l'Athletic Club que Pedri ha rematat amb el cap i que Donnaruma ha enviat a córner. I més clara ha estat la següent ocasió, una centrada de Morata, també des de la banda esquerra, que Nico Williams, sol, ha rematat fora per molt poc (10').

Després d'un quart d'hora de domini aclaparador espanyol, Itàlia ha anat entrant en el partit, aturant el ritme d'Espanya amb faltes i pilotes en llarg. Així i tot, l'equip d'Spalletti no ha estat capaç de generar ni una ocasió en tota la primera part. La següent oportunitat d'Espanya l'ha liderat Lamine Yamal, amb una acció individual espectacular. La pilota ha acabat als peus de Morata, que ha vist com Donnarumma evitava l'1-0 (24'). I només un minut després ha estat el torn de Fabián Ruiz, que s'ha inventat un obús des de fora de l'àrea que de nou s'ha trobat amb el porter del PSG, que ha desviat la pilota a córner amb una gran estirada. En el tram final de la primera meitat, el ritme del joc ha baixat. Itàlia s'ha defensat amb encert, mentre que Espanya no ha trobat espais.

Gol a pròpia Espanya Itàlia / Foto: EFE
Morata, Pedri i Lamine Yamal, celebrant l'1-0 en l'Espanya-Itàlia de l'Eurocopa / Foto: EFE

Espanya assoleix el premi en una acció afortunada

La segona meitat ha començat com la primera, amb Espanya dominant i atacant. En el minut 52, Pedri ha perdonat el gol, després d'una excel·lent jugada de Cucurella per la banda esquerra. I just després ha arribat l'1-0, en una altra acció que s'ha iniciat també per l'esquerra. Centrada de Nico Williams i Calafiori introdueix la pilota a la porteria en intentar refusar la pilota (55'). El gol ha deixat tocada Itàlia, que en els següents minuts ha estat a punt d'encaixar el 2-0. Primer, en un xut de Morata que Donnarumma ha atrapat en dos temps. I després, en una rosca de Lamine Yamal que ha sortit fora per molt poc. I molt més clara ha estat la següent, un tret espectacular de Nico Williams que s'ha estavellat a l'escaire (70').

En el tram final, Itàlia ha fet una passada endavant, a la recerca de l'empat, encara que ha estat incapaç de generar perill contra una defensa d'Espanya molt concentrada. Els de De la Fuente, a més, han trobat espais per intentar tancar el partit, encara que l'1-0 ja no s'ha mogut del marcador per l'actuació de Donnarumma.