La selecció espanyola se la jugava davant del Canadà en el primer partit a vida o mort dels de Sergio Scariolo. Després de la inesperada derrota davant de Letònia, que va posar contra les cordes a la Roja, Espanya estava obligada a guanyar o guanyar per no marxar a casa abans de temps. El partit davant dels canadencs ha estat una final anticipada amb dues seleccions favorites a alçar-se amb l'or, però només en podia quedar una i ha estat la canadenca.

Espanya domina el Canadà en el primer quart

La igualtat ha estat el que ha marcat el primer quart entre la selecció espanyola i la canadenca. Els de Sergio Scariolo han estrenat el marcador amb una gran assistència de Juan Núñez, una de les revelacions de la plantilla, per a una esmaixada de Willy Hernángomez, molt inspirat en l'inici. No ha tardat a contestar el Canadà i el partit ha entrat en un estira-i-arronsa, amb ambdós conjunts alternant-se el domini del marcador.

Quan faltaven 3 minuts per a l'acabament del quart, Espanya, que ha carregat molt bé el rebot ofensiu, ha aconseguit escapar-se al marcador (+6), amb un triple d'Alex Abrines i un inspirat Willy, que ha estat el millor de la selecció en l'arrencada del partit. No obstant això, els de Jordi Fernández s'han posat les piles en els instants finals, que amb un gran Barrett ha aconseguit posar-se 3 a dalt. Alberto Díaz ha respost amb un triple abans del final per deixar el final del primer quart amb empat a 21.

En la represa ha estat Santi Aldama el que s'ha estrenat amb un triple que feia presagiar grans moments per a la Roja. Encara que, primer, s'ha seguit la mateixa tònica que en els primers 10 minuts, ja que Shai Gilgeous-Alexander ha contestat amb una altra cistella de 3. Ha estat en els instants finals quan Espanya, gràcies a un gran Willy (+18 al descans), una constant durant la primera meitat, ha posat la màxima diferència amb 10 d'avantatge per anar-se'n al descans (48-38).

Espanya no supera la sotragada

En la represa, Espanya ha entrat en una espècie de bloqueig en 5 minuts per a l'oblit. Els de Scariolo han comès molts errors i en 2 minuts s'ha carregat de faltes, entrant en bonificació, i ha sumat 3 pilotes perdudes. Tot això, afegit a una sèrie de decisions arbitrals que han trasbalsat els espanyols. El Canadà ha aconseguit posar-se per davant, no obstant això, ha començat el xou de Santi Aldama, que s'ha vestit d'heroi, amb diverses accions consecutives de molt prestigi, amb dos triples i un mate espectaculars que li han servit per posar-se 8 a dalt i virar la dinàmica negativa de l'equip. Abans, Rudy Fernández, amb un triple, ha tallat la mala ratxa dels seus, que ha suposat el punt d'inflexió. Després d'un carrusel d'emocions, Ousmane Garuba amb un alley-oop espectacular, ha tancat el quart per acabar 12 a dalt (73-64)

Quan semblava que la selecció ho tenia tot fet, l'últim quart ha enfonsat els de Scariolo. Els canadencs s'han posat tot just començar amb un parcial de 8-0, que ha suposat l'inici de la remuntada. Espanya ha travessat per una sequera anotadora que ha acabat d'enterrar totes les opcions. La Roja ho ha intentat fins al final, però la falta d'encert de cara a cistella han condemnat a Espanya, que s'acomiada abans de temps. És el pitjor resultat de la selecció des de 1994.