Una irreconeixible selecció espanyola de futbol femení cau contra el Brasil (4-2) i es queda sense l'anhelat or en el seu debut Olímpic. Dia molt dur per a les jugadores de Montse Tomé, que han estat molt lluny del seu gran nivell habitual i que no han pogut superar a un Brasil que ha estat letal al contraatac. Les carioques se'n van anar al descans amb dos gols d'avantatge i no han perdonat els constants errors d'una Espanya que ha deixat més dubtes que joc. Salma Paralluelo va retallar distàncies en el tram final, però Kerolin va sentenciar ràpidament el partit. Amb aquest resultat, Espanya jugarà contra Alemanya per la medalla de bronze, mentre que les carioques jugaran la final davant dels Estats Units en el comiat de la llegenda Marta, que avui no ha estat disponible.

Espanya Brasil Jocs Olimpicos / Foto: EFE
Espanya cau davant del Brasil a les semifinals dels Jocs Olímpics / Foto: EFE

Una primera part d'Espanya per a l'oblit

Semblava que Espanya arrencava bé el duel, dominant la possessió en els primers minuts i atrevint-se a pressionar molt a dalt. Tanmateix, seria el Brasil qui colpejaria primer aprofitant un greu error a la sortida de pilota de la defensa espanyola. Priscila es llançava a la pressió i Cata Coll, que s'enredava amb la pilota, acabava refusant amb l'infortuni de colpejar Irene Paredes i introduir-se la pilota a la seva pròpia porteria. Una gerra d'aigua freda per a la selecció espanyola del que no sabria reposar-se.

Tants eren les imprecisions i els dubtes, que Gabi Portilho va poder fer el segon gol abans del minut 10 de partit. La roja tremolava i la canarinha no dubtaria a llançar-se a l'atac mitjançant les curses d'una Ludmila que va tornar boja a la defensa espanyola fins que les de Montse Tomé van tornar a recuperar la possessió. Millorava la selecció espanyola i s'apropava tímidament amb centrades d'Eva Navarro i Olga Carmona, però Lorena s'encarregaria de tallar la bona dinàmica espanyola: la portera brasilera es tirava a terra per frenar el partit i perdre temps, repetint la fórmula que li va funcionar davant de França.

Gabi Portilho Brasil España Juegos Olimpicos / Foto: EFE
Gabi Portilho, golejadora al Brasil-Espanya dels Jocs Olímpics / Foto: EFE

Va haver de passar mitja hora fins que es va sentir el primer 'uy' a favor d'Espanya i va ser gràcies a una canonada de Jenni Hermoso que obligava Lorena a treure la seva millor versió, oblidant-se de les seves presumptes molèsties físiques. El partit es trencava per complet, beneficiava el Brasil, mentre que les espanyoles miraven el rellotge. No havien acabat d'assumir que Priscila no definís bé un mà a mà claríssim davant de Cata Coll, quan encaixaven el segon gol a rematada de Gabi Portilho. Gol psicològic en l'afegit que tancava una primera part per a l'oblit d'Espanya i deixava a les campiones del món contra les cordes.

Espanya necessitava Alèxia... i va arribar massa tard

No començaria millor la segona meitat: en només cinc minuts Cata Coll tornava a viure una situació compromesa que recordava a l'acció de l'1-0 i l'obligaven a esforçar-se fins i tot en dues ocasions més per evitar el tercer de la canarinha. Un gol que va tenir Jheniffer a les seves botes, però que no va aconseguir rematar una pilota que es va passejar per la línia de gol. El partit li venia gran a Espanya, les jugadores estaven perdudes i Montse Tomé tampoc no era capaç d'oferir solucions des de la banqueta.

Alèxia Putellas suplent Brasil Espanya / Foto: EFE
Alèxia Putellas, suplent en el Brasil-Espanya / Foto: EFE

Ambdues seleccions intercanviaven cops i la selecció espanyola començava a sumar més arribades a favor seu. Tanmateix, quan més ritme aconseguia la Roja, Lorena tornava a cridar a les assistències per tallar la progressió de les espanyoles. Un joc brut que va donar els seus fruits i que, malgrat que Jenni Hermoso va respondre amb un altre xut des de la frontal, va acabar sent decisiu perquè Adriana posés el tercer al marcador després d'un altre contraatac liderat per Priscila. El dolor i la desolació envaïa a la selecció espanyola i desencadenava una desfilada de cares llargues que només l'entrada d'Alèxia va aconseguir revertir.

La selecció brasilera feia un pas petit enrere i les jugadores de la selecció es volien aferrar a l'èpica: Salma Paralluelo aprofitaria el caos dins de l'àrea per rematar una pilota al fons de la xarxa i gairebé un minut més tard seria Alèxia qui enviaria una pilota al travesser. La pilota s'estavellava a la fusta i amb elles totes les opcions de la Roja. Un altre error més a la sortida de pilota tornaria a castigar Espanya i Kerolin sentenciava el partit en l'afegit. Mentre l'equip de Montse Tomé assumia el seu tràgic final, Salma firmava el seu doblet particular i maquillava el marcador deixant un dubte en l'aire: per què Alèxia no havia entrat abans?

Salma Paralluelo retalla distàncies Brasil Espanya / Foto: EFE
Salma Paralluelo retallava distàncies per a Espanya / Foto: EFE

Sigui com sigui, només hi ha una resposta clara i és que la selecció espanyola de futbol femení firma un partit per a l'oblit i es queda fora de la gran final Olímpica. Així i tot, l'equip de Montse Tomé tindrà l'oportunitat de no tornar de París amb les mans buides i lluitaran contra Alemanya per la medalla de bronze. Un resultat que, malgrat no ser el desitjat, és més que satisfactori per completar la seva primera participació en uns Jocs Olímpics.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!