Victòria molt treballada d'Espanya davant d'un Japó que es va desinflar amb el pas dels minuts (2-1). Les jugadores de Montse Tomé van arrencar el seu partit de debut en els Jocs Olímpics de París amb alguns dubtes i cometent errors no forçats. De fet, les nipones es van avançar al marcador i va ser precisament aquest gol de Fujino el que va servir perquè la Roja fes el pas endavant. El gol d'Aitana feia despertar a Espanya, que creixia amb el pas dels minuts, i Mariona Caldentey es va encarregar de tancar la victòria amb una jugada magistral. D'aquesta forma, Espanya venç una de les seleccions més potents del torneig i presenta la seva ferma candidatura a somiar amb algun metall.

Dubtes de la Roja en l'inici del partit...

La selecció de Montse Tomé iniciava el seu camí en els Jocs Olímpics amb un onze de gala on destacava el retorn de Patri Guijarro a la Roja. Precisament la jugadora del Barça va ser protagonista en les primeres situacions del partit: després d'un petit ensurt amb una sortida en fals de Cata Coll, la centrecampista es veia obligada a cometre una falta que aturés l'ofensiva nipona. Amb ella, arribaria la primera groga del partit i el primer gol en botes d'Aoba Fujino. La davantera del Japó aprofitava la falta per col·locar un xut potentíssim al mateix escaire de la porteria de Cata Coll, imparable per a la jugadora espanyola.

El Japó celebra un gol en els Jocs Olímpics / Foto: EFE

El gol no va ser premi immerescut, ja que les ocasions més perilloses dels 10 primers minuts les estaven tenint les jugadores nipones. Tanmateix, després de veure's a baix al marcador, la selecció espanyola va saber reaccionar a temps i no va deixar que les japoneses dominessin el partit. Després de diversos acostaments, al minut 22' Athenea aconseguia filtrar una excel·lent passada entre línies per deixar Aitana Bonmatí sola davant de Yamashita i la jugadora culer no fallaria en l'un contra un. Empat al marcador, Espanya creixia i, ara, era el Japó qui patia les constants empreses de la Roja. Arribava el descans amb candeletes per a la selecció asiàtica i aprofitaven per prendre's un respir després de 20 minuts de setge espanyol.

AItana Bonmatí celebra un gol en els Jocs Olímpics amb Espanya / Foto: EFE
Aitana Bonmatí celebra un gol en els Jocs Olímpics amb Espanya / Foto: EFE

...que es van aclarir amb el pas dels minuts

Sense temps per perdre i amb la lliçó apresa, les jugadores de la selecció espanyola sortien molt més intenses i endollades per a l'inici de la segona meitat. Malgrat un primer avís de les nipones, seria Salma Paralluelo qui posaria el perill amb una ocasió que no va acabar materialitzant-se. Es repetia el mateix escenari que al final dels primers 45 minuts i el duel es convertia en un atac constant de les jugadores espanyoles que només es permetria una treva amb la mala notícia de la greu lesió de Shimizu.

També la seleccionadora de la Roja aprofitava per moure la banqueta i donava descans a una Alèxia Putellas que semblava queixar-se del seu genoll. Canviarien les peces del joc, però no la dinàmica del partit: Espanya continuava sumant arribades i aconseguiria el seu premi en el 73' gràcies a una gran jugada de Mariona Caldentey. La jugadora del Barça combinava amb Aitana i es generava prou espai per definir al pal llarg, apareixent una vegada més en el moment clau per donar-li la victòria a la selecció espanyola.

Espanya celebra segon gol davant de Japon / Foto: EFE
Espanya celebra el segon gol davant de Japó / Foto: EFE

El pas dels minuts va ser fulminant per a un Japó que amb prou feines va gaudir d'ocasions en la segona meitat i que no va deixar de desinflar-se des de l'empat d'Aitana. D'aquesta forma, la selecció espanyola de futbol femení debuta en uns Jocs Olímpics cobrant-se una anhelada revenja davant de la selecció nipona i aconseguint una primera victòria molt treballada que suposa més que tres simples punts: és una ferma candidatura a somiar amb un metall després de vèncer una de les seleccions més potents del torneig.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!