Una Espanya consistent supera Dinamarca (1-0) i li arrabassa el lideratge del Grup 4 a la Nations League. Un solitari gol de Martín Zubimendi al 82' ha valgut perquè els de Luis de la Fuente es quedin amb els 3 punts.

Lamine Yamal estrena el '10' amb la pólvora mullada

Dinamarca, la líder del Grup 4 de la Lliga A, visitava Espanya a la Nueva Condomina en un xoc entre dues seleccions que no entenen el futbol sense amassar la possessió de la pilota. Ambdós equips han mantingut un duel d'allò més igualat per l'esfèrica durant els primers 45 minuts, i encara que les ocasions han acabat per sorgir, el respecte entre ambdós conjunts ha estat la tònica predominant durant la primera meitat.

Morata i Eriksen / Foto: @SEFutbol

Álvaro Morata (20') i Lamine Yamal (22') ho intentarien sense encert i un excepcional David Raya també contribuiria a mantenir l'empat inicial. El porter de l'Arsenal ha estat molt atent durant el primer temps, però ha estat realment inspirat al 33'. Christian Eriksen s'inventava una passada perfecta dins de l'àrea per a Dolberg, però aquesta no arribaria al seu destí gràcies a la felina intervenció del porter català.

Espanya no estava sent capaç d'amenaçar com ho venia fent en les seves darreres cites, però tindria una ocasió d'or al 45' a les botes de Lamine Yamal. Una gran passada a l'espai de Pedro Porro deixava el talent blaugrana sol davant Schmeichel, però el nou '10' d'Espanya no ha pogut estrenar el seu nou dorsal amb gol.

Lamine Yamal, ha enviat alt un u contra u a la vora del descans / Foto: @SEFutbol

Martín Zubimendi catapulta Espanya al lideratge del Grup 4

Espanya ha pogut apoderar-se de la batuta del partit en el tram final del primer temps i ha donat continuïtat a aquesta dinàmica en la segona meitat. A més a més, l'entrada d'Álex Baena per Pedri i de Joselu per Morata li ha fet molt bé a la selecció espanyola, que ha començat a guanyar metres i a tancar els danesos en el seu terç de camp.

En aquest context, en una jugada que acabava amb una centrada lateral del propi Baena, un rebuig de Nelsson l'empalmaria Martín Zubimendi des de la frontal per fer el primer (82'). El pivot de la Reial Societat impactaria de ple en una volea dificilíssima, però no hauria aconseguit fer gol sense la inestimable col·laboració d'un Schmeichel que podria haver fet molt més.

Martín Zubimendi, celebrant el seu gol / Foto: @SEFutbol

Amb els danesos desesperats a la recerca de l'empat i amb moltes interrupcions arran d'aquesta circumstància, els darrers minuts de partit s'han anat consumint i amb ells consumant-se el canvi de líder del Grup 4. A partir d'aquest dissabte, Espanya el lidera amb 7 punts i Dinamarca la secunda amb 6, quedant-se Sèrbia 3a amb 4 i Suïssa última amb 0.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!