La selecció masculina d'handbol ha hagut de patir fins a l'últim segon per certificar la classificació a les semifinals dels Jocs Olímpics de París 2024. Los Hispanos han hagut de remuntar un marcador advers en els darrers instants per enviar el partit a la pròrroga (25-25). La selecció egípcia, que ha estat superior en els primers 45 minuts de partit, no ha rebut bé el cop moral i s'ha mostrat molt més feble en el temps extra. Un gol de penal d'Aleix Gómez quan quedaven 25 segons ha certificat la victòria espanyola (29-28).

Després d'una primera part molt fluixa, els de Jordi Ribera han marxat al descans perdent de 4 (8-12), i la classificació semblava molt complicada. Pitjor era el panorama quan faltaven 15 minuts i Egipte mantenia el mateix avantatge (16-20). La selecció espanyola havia millorat molt en atac en la segona meitat, però no aconseguien aturar els africans en defensa. Però si alguna cosa han demostrat aquests nois al llarg de la seva carrera és que mai es rendeixen

Remuntada i amb el vent a favor

El blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas ha tornat a agafar el paper de líder en defensa, i dues aturades en moments clau del partit han canviat el rumb. Quedaven 4 minuts i Espanya seguia 2 gols per sota, però les sensacions eren de pànic a Egipte i pletòriques a l'altra banda del camp. Com sempre, Aleix Gómez ha estat el millor en atac, i dos gols seus han tornat l'empat al marcador. Un altre gol d'Ian Tarafeta en l'últim minut ha posat el 25-25 final per enviar el partit a la pròrroga.

Un cop dur per a la selecció egípcia, que no ha tornat a agafar el seu ritme. Tot i anar sempre per darrere en el marcador en els 10 minuts extres, han aprofitat una exclusió d'Espanya dins de l'últim minut per igualar el match, però no han sabut defensar el resultat. 7 metres quan quedaven 25 segons que no ha fallat el sabadellenc Aleix Gómez per sumar el seu novè gol i donar una victòria que permet a Los Hispanos seguir lluitant per les medalles

espanya egipte handbol Paris 2024 foto EFE
Espanya contra Egipte als quarts de final d'handbol de París 2024 / Foto: EFE

El camí a semifinals i el possible rival

La selecció masculina no ha tingut un camí fàcil. Les derrotes a fase de grups contra Alemanya i Suècia els van posar contra les cordes. Arribaven a l'últim partit contra Croàcia pràcticament llançant una moneda a l'aire: amb una victòria, es classificaven; amb una derrota, marxaven a casa. Però Espanya sempre s'alia amb l'èpica, i un gol del mateix heroi d'avui, Aleix Gómez, a l'últim segon del partit va enviar els de Jordi Ribera a quarts de final. I, aprofitant les ensopegades inesperades de Suècia, ho van fer com a tercers de grup

A semifinals s'enfrontaran contra el guanyador del partit d'avui entre Alemanya i França, tots dos rivals molt perillosos. Els alemanys ja van derrotar Espanya a la fase de grups, i els francesos, que han tingut un inici de competició horrible, juguen amb el factor pista a favor. França és una de les seleccions més potents en noms i tot el públic anirà amb ells, així que són grans candidats a medalla.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!