La selecció espanyola masculina de futbol perd el lideratge als Jocs Olímpics de París 2024 després d'una inesperada derrota contra Egipte (1-2). Espanya tanca la fase de grups amb una decepció i amb la segona posició del Grup C després de ja tenir garantida la seva presència als quarts de final de la competició. Tot i això, sí que ara es complica una mica la següent ronda i el camí per a la lluita de l'or olímpic.

Egipte colpeja primer

L'entrenador Santi Denia ha apostat pels canvis i ha fet una alineació amb tots els suplents de l'equip espanyol. Han destacat la presència de Marc Pubill, novament defensant la zona dreta de la defensa com en el partit inaugural, però també amb jugadors de primer nivell que no han gaudit de tants minuts en aquesta competició. Al davant, una sorprenent selecció d'Egipte que no havia encaixat cap gol i ja havia superat l'Uzbekistan, que ja posar molta resistència contra Espanya en la jornada inicial.

Error de Samu Omorodion en el España - Egipto de los Juegos Olimpicos / Foto: EFE
Samu Omorodion fent una rematada / Foto: EFE

Des del primer minut s'ha vist quins serien els plans dels dos equips, amb els espanyols tenint el domini de l'esfèrica i els egipcis apostant per la velocitat del seu contracop. Però una Espanya molt clarivident en atac, sobretot amb grans animadors com el valencianista Diego López, ha estat qui ha generat més perill en el primer tram del partit. També amb l'atacant rayista Sergio Camello provant la sorpresa des del mig del camp al quart d'hora de joc. Els catalans Marc Pubill, enviant la pilota al pal al minut 18, i Adrià Bernabé han buscat el gol amb insistència.

Però tot i una bona actuació inicial d'Alejandro Iturbe, el porter de l'Atlètic de Madrid B s'ha vist sorprès abans del descans per Ibrahim Adel, que ha resolt una jugada de contracop d'Egipte amb un gran xut potent però centrat des de fora l'àrea (0-1). Una selecció egípcia vibrant amb la sorpresa i vivint de supervivència durant el tram final del primer temps.

Egipto celebra su gol contra España en los Juegos Olímpicos / Foto: EFE
La selecció d'Egipte celebrant el seu primer gol / Foto: EFE

Espanya no troba l'èpica

Espanya, veient que havia de fer almenys un gol després de perdre el lideratge del Grup C amb l'empat al marcador, ha fet entrar Sergio Gómez i Juanlu Sánchez. Una selecció espanyola molt més ofensiva i buscant amb insistència el gol de l'empat. Samu Omorodion, el referent espanyol i ara de l'Atlètic de Madrid, ha estat qui ha disposat de millors oportunitats.

Però el gran problema és que aquesta selecció espanyola no titular no és la millor de totes, ja que ha fallat quan tenia el gol a tocar. I la desesperació s'ha anat integrant dins de l'ànim espanyol. I per això la selecció egípcia, concentrada en tot moment, ha aprofitat una nova oportunitat que ha tingut. Al minut 62, regal de Jon Pacheco després d'una passada a Cristhian Mosquera sense mirar i Adel no ha desaprofitat la seva oportunitat de completar un doblet (0-2). I Egipte podria haver fet més gols davant d'una selecció espanyola descentrada.

España decepcionada ante Egipto en los Juegos Olímpicos / Foto: EFE
Ibrahim Adel celebrant un dels seus gols contra Espanya / Foto: EFE

I encara que s'ha donat entrada a Pablo Barrios, Fermín López i Juan Miranda, els interessos espanyols no han canviat. Substitucions a la desesperada i mala reacció dels de Santi Denia, que sí han pogut retallar distàncies amb un gol d'Omorodion al minut 90 (1-2), però sense trobar l'èpica. Al final, es confirma que Espanya perd el lideratge del Grup C, que se'l queda la sorprenent selecció d'Egipte. I tot apunta que la selecció espanyola, que tenia garantida la seva presència als quarts de final dels Jocs Olímpics, s'enfrontarà al Japó ja a la fase del KO.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!