Espanya ha completat aquest dilluns una fase de grups de l'Eurocopa 2024 impol·luta en imposar-se a Albània per 0-1, amb un gol de Ferran Torres. L'equip de De la Fuente ha sumat 9 punts de 9 de possibles, a més d'haver deixat la porteria a zero en els 3 encontres. Espanya jugarà els vuitens de final diumenge vinent dia 30, a les 21h, tot i que encara haurà d'esperar per conèixer el seu rival, que serà una de les millors terceres classificades.

Amb la primera posició assegurada matemàticament, Luis de la Fuente no ho ha dubtat i ha deixat a 10 teòrics titulars a la banqueta, amb Laporte com a única excepció, perquè agafés ritme competitiu. La resta de l'equip l'han format David Raya a la porteria; Jesús Navas, Vivian i Grimaldo en la defensa; Zubimendi, Mikel Merino i Dani Olmo en el centre del camp; i Oyarzabal, Ferran Torres i Joselu a dalt. I l'aposta li ha sortit a la perfecció a l'entrenador de la Rioja, ja que Espanya ha jugat a un gran ritme, en tractar-se de jugadors que s'han de reivindicar per guanyar protagonisme a les eliminatòries.

Ferran Torres Albania España Eurocopa 2024 EFE
Ferran Torres, celebrant el 0-1 en l'Albània-Espanya / Foto: EFE

Espanya completa una fase de grups perfecta

Albània necessitava la victòria, però ha sortit al terreny de joc amb la intenció d'esperar al darrere per sortir al contraatac. Amb Mikel Merino i Zubimendi a la sala de màquines, Espanya no ha tardat a aconseguir el control del partit, amb un Dani Olmo molt participatiu entre línies i Jesús Navas i Grimaldo obrint el camp per les bandes. En el minut 12, ha arribat la primera gran ocasió, en una centrada de Jesús Navas que Mikel Merino ha rematat amb el cap, perquè Strakosha es lluís amb una gran intervenció. Només un minut després, però, ha arribat el 0-1, en una excel·lent passada a l'espai de Dani Olmo que Ferran Torres ha finalitzat amb un xut creuat, al fons de la porteria. El gol encara ha donat més confiança a Espanya, que ha continuat manant amb la pilota. Albània, per la seva part, ha intentat anar-se'n cap a dalt, sense èxit. En el minut 36, Dani Olmo ha estat a prop del 0-2, però el seu xut l'ha desviat un defensa. I després ha estat el torn de Ferran Torres, que ha rematat amb el cap per sobre del travesser (41').

Després del descans, Espanya ha continuat dominant, amb molta tranquil·litat, i ha continuat atacant, a la recerca de la sentència. L'ocasió més clara ha estat per a Joselu, que s'ha inventat una rematada acrobàtica després d'un centre de Grimaldo que no ha entrat per poc. Ha estat llavors quan ha arribat l'1-0 de Croàcia en l'altre partit, la qual cosa ha provocat que Albània se n'anés a l'atac, a la recerca de l'empat. Han estat atacs poc elaborats, per empenta, i Espanya ha pogut aguantar el resultat, a més de fregar el 0-2 en algun contraatac. No ha fet falta per completar una fase de grups impol·luta. 9 punts de 9 de possibles amb 5 gols a favor i cap en contra.

66aa5f4fe3acd894bcfa37bd15fc5dc022c56853
Els jugadors d'Itàlia, celebrant la seva agònica classificació contra Croàcia / Foto: EFE

Zaccagni salva Itàlia en el minut 97

En l'altre partit del grup, Itàlia ha protagonitzat un dels moments èpics de l'Eurocopa en aconseguir la classificació de forma agònica, en empatar el partit en el minut 97. Croàcia ha passat d'estar en els vuitens a veure's amb un peu i mig fora de la competició.

El partit ha estat intens, com si es tractés d'una eliminatòria, amb ambdós equips buscant el gol, un anada i tornada preciós en el qual han brillat els porters. En el minut 5, Donnarumma ha evitat l'1-0 en enviar a córner un obús de Sucic. I després ha estat el torn de Livakovic, que ha firmat una de les aturades de l'Eurocopa en desviar una rematada de cap a boca de canó de Retegui. Després del descans, Croàcia ha començat amb un ritme més alt i ha tancat Itàlia en la seva àrea. Fruit d'aquest domini ha arribat un penal, per mans de Frattesi, una pena màxima que Modric ha fallat, però en la següent jugada el migcampista s'ha pogut rescabalar marcant l'1-0, després d'un rebuig de Donnarumma (51'). El gol classificava Croàcia per als vuitens i posava en problemes Itàlia, que se n'ha anat a l'atac de forma desesperada. I quan semblava que el triomf croat ja estava sentenciat, ha arribat l'empat, de Zaccagni, un gol que ho canviava tot. Itàlia està en els vuitens i Croàcia pràcticament està eliminada, ja que és complicat que es classifiqui amb només 2 punts.