La selecció espanyola masculina de futbol resol alguns dubtes amb una còmoda victòria contra la República Dominicana a la segona jornada de la fase de grups dels Jocs Olímpics de París 2024 (1-3). Espanya ha sabut gestionar totes les fases del partit disputat a Bordeus i ha resolt el duel en el moment just i gràcies a l'expulsió del capità rival. Fermín López, Álex Baena i Miguel Gutiérrez han estat els golejadors espanyols per liderar el Grup C i garantir-se la seva presència als quarts de final de la competició olímpica.

Un gol de Fermín López i una expulsió

Era un partit previsiblement fàcil per al combinat de Santi Denia i així ho estava confirmant el conjunt espanyol en els primers minuts. Monòleg de la selecció espanyola, novament amb diversos catalans com Arnau Tenas, Eric Garcia, Sergio Gómez i Pau Cubarsí. I tot i que la República Dominicana intentava atacar només al contracop i a través de la velocitat dels seus jugadors, no ha tingut opcions perquè els espanyols s'anticipaven amb facilitat i tenien l'esquena molt controlada.

Fermín López celebración gol España Juegos Olímpicos París 2024 / Foto: EFE
Fermín López celebrant el seu gol / Foto: EFE

Molts moviments dels jugadors espanyols, generant perill des del primer minut. I gairebé sempre buscant Abel Ruiz, el nou futbolista del Girona i davanter centre d'Espanya. Molt bona la pressió i molt bona feina de Fermín López, sempre posant els nervis a la defensa rival i també al porter de la República Dominicana, més exigit del que li hagués agradat. Però és que al minut 25 ha arribat el tan esperat premi, amb gol del blaugrana Fermín (0-1) després d'una errada dels caribenys en la sortida de la pilota.

Una alegria espanyola, però, que no ha estat total perquè ha arribat l'empat de la República Dominicana, obra d'Ángel Montes de Oca al minut 38 després d'una rematada a plaer en un córner (1-1). El primer gol dominicà en uns Jocs Olímpics. Mala defensa espanyola i empat a través de la millor arma dels caribenys. Tot i això, just abans del descans Edison Azcona, el capità dominicà, ha rebut la targeta vermella directa després de perdre els papers i fer una puntada de peu al blaugrana Cubarsí.

República Dominicana España Juegos Olímpicos París 2024 / Foto: EFE
Edison Azcona rebent la targeta vermella / Foto: EFE

Álex Baena i Miguel Gutiérrez sentencien el partit

Espanya, sabent que era molt superior sobre el paper i també sobre el camp, ha arrencat la segona meitat amb encara més ritme, sense pietat. I al minut 55 ha arribat el segon gol espanyol, obra d'Álex Baena (1-2), després de provar fortuna des de fora l'àrea i rebotar amb el defensa Joao Urbáez abans d'entrar al fons de la porteria. Però és que Espanya, amb un futbolista més, no ha patit gens i ha pogut incrementar l'avantatge al marcador. Al minut 73, i després d'una llarga revisió del VAR, Miguel Gutiérrez ha sumat el tercer gol espanyol després d'una centrada de Fermín López (1-3).

Una selecció espanyola que ha resolt alguns dels dubtes apareguts al partit inaugural contra l'Uzbekistan, però que encara necessita més gols per generar més confiança. Ja té la classificació garantida per als quarts de final, però l'últim duel contra Egipte del proper dimarts serà clau per saber com arribarà la selecció espanyola a la fase definitiva de la competició olímpica.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!