La selecció espanyola femenina de futbol, vigent campiona del món, s'ha quedat sense medalla als Jocs Olímpics de París 2024 després de perdre el partit per la medalla de bronze contra Alemanya (0-1). Espanya ha tingut el control i les ocasions, però no ha sabut transformar les seves oportunitats. I l'alemanya Giulia Gwinn ha fet el gol de la victòria des del punt de penal, i amb Alexia Putellas fallant-ne un altre en l'última jugada del partit.

Un travesser d'Aitana Bonmatí

L'entrenadora Montse Tomé ha volgut fer canvis respecte a la decepció de les semifinals contra el Brasil. I el que ha quedat clar és que les jugadores del Barça han de ser clau en aquesta selecció. Alexia Putellas, la líder de la Roja, ha estat la millor jugadora, repartint i sent omnipresent per generar joc ofensiu quan s'ha necessitat. Però la potent selecció alemanya ha començat amb més ritme, volent imposar el seu joc i deixant les espanyoles amb nervis en els primer minuts.

Però a mesura que ha anat passant el partit qui ha recuperat el seu millor joc ha estat Espanya. Falta de presència d'Aitana Bonmatí, que únicament ha aconseguit enviar una perillosíssima pilota al travesser abans del descans. Però ni la brillantor d'Alexia Putellas ni la presència ofensiva de Jenni Hermoso han pogut desequilibrar el partit. I la portera culer Cata Coll ha estat providencial en alguna ocasió ofensiva alemanya.

Alexia Putellas España Alemania Juegos Olímpicos París 2024 / Foto: EFE
Alexia Putellas jugant contra Alemanya / Foto: EFE

Dos penals decisius pel bronze

La selecció espanyola, sempre amb la mirada fixada a la porteria rival, no ha canviat la seva manera de jugar. Sí que aquesta vegada ha estat més lúcida que en l'últim partit. Després d'una primera part més aturada, la revolució ha arribat al segon temps amb Salma Paralluelo, Athenea del Castilo i Oihane Hernández tenint les seves oportunitats de posar la por al cos de la portera alemanya. Però al minut 63 ha arribat la cantada habitual de Cata Coll, fent un penal claríssim sobre la davantera Giulia Gwinn, que ella mateixa ha transformat en el primer gol del partit.

Espanya, tocada, ha intentat reaccionar i per fi s'ha encomanat a Cata Coll per redimir-se amb una parada descomunal amb el peu en un cara a cara que era la sentència de Lea Schüller. Jenni Hermoso ha estat a punt d'empatar després d'una centrada d'Olga Carmona, però la portera Ann-Katrin Berger ha fet una aturada de reacció també descomunal.

Cata Coll España / Foto: EFE
Giulia Gwinn xutant el penal a Cata Coll / Foto: EFE

I després ha arribat l'atac total d'Espanya, fent canvis ultraofensius. Salma Paralluelo, Mariona Caldentey, Aitana Bonmatí, Lucía García... buscant els espais i sempre dins de l'àrea alemanya. Però tot i els constants intents, no hi ha hagut premi. Ni amb Alexia Putellas, la millor d'Espanya, que ha fallat un penal en l'última jugada del partit i ha acabat entre llàgrimes. La selecció espanyola, superior futbolísticament però esgotada, ha tancat el torneig olímpic acumulant una nova decepció i no ha pogut superar Alemanya, que finalment s'ha penjat la medalla de bronze.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!