L'Espanyol ha tornat a retrobar-se amb la victòria. A casa, en l'RCDE Stadium, i amb la seva gent, el conjunt de Manolo González ha sumat els tres punts després de guanyar el Mallorca (2-1) amb gols de Marash Kumbulla i Jofre Carreras, i ha posat fi a una ratxa de tres derrotes consecutives.

La pissarra periquita sorprèn el Mallorca i Kumbulla s'estrena amb l'Espanyol

L'Espanyol s'encomanava a la seva afició per tornar a la senda de la victòria després de tres jornades sense puntuar. Amb poc futbol, però amb intensitat i sobretot estratègia, el conjunt blanc-i-blau s'ha imposat al Mallorca. En un primer acte sense pràcticament ocasions, la pilota aturada ha estat clau i en el minut 18, la pissarra periquita ha donat els seus fruits i l'Espanyol s'ha posat per davant en la seva primera arribada a la porteria de Greif. Carlos Romero ha sorprès la defensa 'bermellona' i en lloc de centrar, ha jugat en banda amb Jofre Carreras, que ha aprofitat la badada del Mallorca per posar-li una centrada amb música a Kumbulla. El central albanès no ha desaprofitat el caramel del seu company i, a plaer, ha marcat el seu primer gol amb la samarreta de l'Espanyol.

Kumbulla Espanyol / Foto: Europa Press
Kumbulla celebra el seu primer gol amb la samarreta de l'Espanyol davant del Mallorca / Foto: Europa Press

Arran del gol, han arribat els millors minuts de l'Espanyol i els pitjors del Mallorca. El conjunt de Jagoba Arrasate, que es presentava a l'RCDE Stadium després de tres victòries consecutives (dues d'elles fora de l'illa), ha quedat fora de combat i ha comès diversos errors impropis en sortida de pilota. Un d'ells, a punt ha estat d'acabar en gol d'Irvin Cardona, però el francès no ha estat encertat amb la seva rematada. Abans del descans, el conjunt periquito ha tornat a sorprendre a pilota parada per mitjà de Jofre Carreras, però el seu xut no ha anat entre els tres pals.

L'Espanyol resisteix a la reacció del Mallorca i torna a guanyar a casa

Tot just tornar dels vestidors, l'Espanyol ha posat terra pel mig. Als dos minuts de la segona meitat, una transició blanc-i-blava perfecta ha acabat amb el 2-0. Després d'una descomunal carrera de Carlos Romero per banda, la pilota li ha arribat a Irvin Cardona, que se l'ha deixat en la frontal a Jofre Carreras perquè superés Greif amb un gran xut creuat que ha agafat el porter eslovac a contrapeu.

Jofre Carreras Espanyol / Foto: Europa Press
Jofre Carreras celebra el seu gol durant l'Espanyol - Mallorca / Foto: Europa Press

Sobre l'hora de partit, Jagoba Arrasate ha revolucionat el seu equip amb quatre canvis, donant entrada a Abdón Prats, Chiquinho, Valery i Toni Lato. En la seva primera intervenció, Abdón ha estat a punt de retallar distàncies, però el seu cop de cap ha acabat a les mans de Joan García, que ha tornat a salvar l'Espanyol amb les seves parades. Era el primer avís, i és que els canvis d'Arrasate han fet efecte i el Mallorca s'ha ficat en el partit. En el 67', Cyle Larin ha aprofitat al segon pal un mal refús d'Alejo Veliz en un córner per assistir Raíllo, que ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Amb 1-2, el partit ha canviat per complet, però l'Espanyol ha sabut patir i s'ha fet fort en defensa per sumar la seva tercera victòria de la temporada a casa i acabar amb la ratxa de tres jornades sense puntuar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!