El sacrifici innegociable que està demostrant l'Espanyol de Manolo González en aquest inici de temporada té uns límits i avui el Sevilla els ha exposat. Malgrat que els blanc-i-blaus han mostrat una actitud irreprotxable durant els 90 minuts, no han pogut competir contra un equip més serè amb la pilota, que gràcies a un Lukebakio inspirat ha sentenciat el duel al primer acte. El belga ha anotat dos gols espectaculars durant els primers 45 minuts i ha confirmat la segona derrota consecutiva dels periquitos, que perden força a la Lliga, baixant fins a la 15a plaça de forma momentània, amb encara tota la jornada per jugar-se.

Lukebakio apaga l'energia de l'Espanyol

Amb la principal novetat del retorn de Javi Puado a l'onze inicial i la inclusió de Walid Cheddira en la punta d'atac, el partit ha començat amb un Espanyol molt enèrgic. El migcamp 'perico' guanyava tots els duels dividits i el partit es jugava prop de l'àrea de Nyland. De fet, tant és així que ja al minut dos l'RCD Stadium podria haver celebrat el primer gol, quan Cheddira ha desaprofitat una centrada des del sector esquerre. Però a mesura que han anat avançant els minuts, el Sevilla ha guanyat enteresa fins al punt de poder desactivar per complet l'ímpetu blanc-i-blau.

Javi Puado, principal novetat de l'XI de Manolo González / Foto: EFE

Quan encara no havien arribat a l'equador de la primera part, una llarga jugada trenada a través de la paciència, ha acabat amb el primer gol del partit, obra de Lukebakio. El futbolista belga s'ha quedat sol a la frontal de l'àrea i amb un xut impecable ha superat Joan Garcia, que no ha pogut fer res per frenar l'alegria andalusa (0-1, min. 20). Segurament era massa càstig per a un Espanyol valent, sobretot en la pressió, però encara quedava molt partit per poder revertir la situació. Això ho sabien a la perfecció els homes de Manolo González, que han redoblat la seva aposta inicial.

I és que el primer acte ha acabat amb un Espanyol pressionant a tot camp. Home a home, ha emparellat la sortida de pilota del Sevilla, que es resignava a jugar en llarg. Aquest pla ha tingut els seus beneficis amb algunes recuperacions prop de la porteria rival, però tenia un gran risc: cada cop que els andalusos superaven la pressió, era una ocasió clara. Isaac Romero ha avisat amb un intent de cap, i Lukebakio no ha fallat uns minuts més tard. L'home de la nit ha recollit una pilota dintre de l'àrea i, després d'un retall magnífic, ha creuat el xut, impossible per a Joan Garcia (2-0, min. 45+1). Un gol que ha servit per tancar uns primers 45 minuts amb més actitud que aptitud de part de l'Espanyol.

El Sevilla celebra el segon gol de Lukebakio / Foto: EFE

L'atac blanc-i-blau, impotent per creure en la remuntada

La segona meitat ha arrencat amb el mateix escenari que ha acabat la primera: l'Espanyol intentat recuperar la pilota prop de l'àrea rival i el Sevilla buscant transicions de forma constant. Tanmateix, el temps jugava cada cop més en contra de l'equip barceloní, que a mesura que passen els minuts estava més desesperat intentant trobar el gol que el reenganxés al partit. L'equip de Manolo continuava sent més entrega que futbol, però a través de l'acumulació d'homes era capaç de posar la por al cos a l'equip dirigit per García Pimienta.

Aquesta insistència semblava haver tingut recompensa al minut 78, quan l'àrbitre ha assenyalat un penal per unes mans dintre de l'àrea, tanmateix, una curta revisió al VAR ha anul·lat la pena màxima. Aquesta decisió ha acabat d'enfonsar un Espanyol que ha finalitzat el duel sense poder general quasi cap ocasió de qualitat. Una derrota que exposa les limitacions que té l'equip, sobretot en l'últim terç.