Guanyar com a visitant continua sent la tasca pendent del RCD Espanyol aquesta temporada. El conjunt de Manolo González no ha pogut fer-li front a l'Athletic Club i ha estat golejat en la seva visita a San Mamés (4-1). Dani Vivian, Iñaki Williams per partida doble i Álex Berenguer han estat els autors dels gols de l'equip d'Ernesto Valverde, mentre que Álvaro Tejero ha marcat el gol de l'honor periquito en el 92'.

Els 'lleons' es mengen els 'periquitos' i fan rugir San Mamés

Els 'lleons' han sortit a mossegar des del xiulet inicial, imprimint un ritme de partit que l'Espanyol no ha pogut seguir, i Dani Vivian no ha tardat en donar la primera urpada per fer rugir San Mamés. Als cinc minuts i en la primera acció a pilota aturada del partit, el central basc ha avançat l'Athletic Club amb una mica de fortuna, després de rematar amb el genoll un córner servit per Nico Williams. Després de l'1-0, el conjunt de Manolo González s'ha animat una mica, guanyant protagonisme sobre el camp i arribant a avisar amb un xut de Jofre Carreras que se n'ha anat alt, però sol ha estat un miratge, i és que la primera part ha estat de l'Athletic en la seva plenitud.

Dani Vivian celebra el seu gol durant l'Athletic Club - Espanyol de LaLiga EA Sports / Foto: EFE

Sobre la mitja hora de joc, Iñaki Williams ha entrat en escena per marcar dos gols i deixar el partit vist per a sentència. El 27', Berenguer li ha posat una gran pilota al major dels Williams, que després d'un excel·lent control que ha estat mig gol, ha posat el 2-0. Dos minuts més tard, Iñaki no ha pogut finalitzar millor una jugada que ha començat el seu germà Nico en banda esquerra. Després de rebre de nou de Berenguer, el '9' de l'Athletic ha descosit la pilota i l'ha enviat a la mateixa esquadra amb un fabulós xut al qual Joan García no ha pogut fer res. El conjunt basc no ha afluixat, i per mitjà de Nico Williams, que ha estat juganer i divertint-se sobre la gespa, ha continuat atacant, però ambdós equips se n'han anat a vestidors amb el 3-0 al marcador.

Berenguer acaba amb la mínima esperança de l'Espanyol i sentencia el partit

Obligat pel resultat i la imatge de l'equip, Manolo González ha revolucionat l'Espanyol amb un triple canvi, donant entrada a Leandro Cabrera, Pere Milla i Walid Cheddira. Semblava que els canvis havien fet efecte, però Berenguer s'ha encarregat de difuminar les mínimes esperances del conjunt blanc-i-blau ràpidament. En el 55', l'extrem navarrès, cansat d'assistir als seus companys, ha rebut la pilota en la frontal i després de deixar enrere Sergi Gómez amb un retall, ha ampliat l'avantatge de l'Athletic amb un precís xut ras enganxat al cep del pal.

Gol d'Álex Berenguer durant l'Athletic Club - Espanyol de LaLiga EA Sports / Foto: EFE

Amb el partit sentenciat, tant Ernesto Valverde com Manolo González han esgotat els canvis, donant descans a alguns dels seus jugadors i pensant en els pròxims compromisos dels seus respectius equips. Finalment, Álvaro Tejero, amb un gran llançament de falta en el temps afegit, ha marcat el gol de l'honor de l'Espanyol, que ha sumat una nova derrota lluny del RCDE Stadium.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!