Nou moment de reivindicació al Mundial de Qatar 2022. Després de la polèmica amb el braçalet 'One Love', com a reivindicació a favor del col·lectiu LGTBQI, ara hi ha hagut un nou gest que aquesta vegada sí ha irromput durant un partit de la cita mundialista. Un espontani ha saltat a la gespa de l'Estadi de Lusail amb una bandera reclamant la pau tot just després de l'inici del segon temps i quan el partit entre Portugal i l'Uruguai estava en joc.
Un espontani amb la bandera de la pau
L'espontani italià ha saltat al camp quan ningú s'ho esperava i després d'esquivar la seguretat que estava impedint l'entrada al camp de ningú que no fos un futbolista. Tot i això, ha acabat arribant al terreny de joc i ha creuat gairebé tot el camp, passant pel cercle central, fins que alguns agents de seguretat l'han pogut placar i se l'han endut per un córner. Els futbolistes s'han quedat quiets mirant-lo.
A banda de portar la bandera per la pau —que s'ha confós amb la bandera de l'arc de Sant Martí— utilitzada a Itàlia, que ha estat el més visible en un primer moment i el que s'ha pogut veure durant uns segons a la retransmissió de la televisió fins que han canviat el pla, no ha estat l'única reivindicació. A la part frontal de la seva samarreta, amb el logotip de Superman, s'hi ha pogut llegir "Save Ukraine" (Salvar Ucraïna). I a la part posterior de la samarreta s'hi llegia un altre missatge: "Respect for iranian woman" (Respecte per a les dones iranianes). Com a curiositat l'àrbitre del partit era Alireza Faghani, un col·legiat iranià.
Una acció que segur que li comportarà bastants problemes a l'espontani, ja que serà detingut i posat a disposició de la justícia qatariana. Veurem, doncs, com acaba aquest cas i quines conseqüències té aquesta reivindicació totalment inesperada i més que polèmica.
No és la primera reivindicació al Mundial de Qatar
Recordem que aquesta no ha estat l'única polèmica que s'ha viscut en el Mundial de Qatar en relació a les reivindicacions. Ja el passat 23 de novembre Manuel Neuer va estar a punt de lluir el braçalet 'One Love' per alçar la veu a favor del col·lectiu LGTBQI. La FIFA havia amenaçat amb sancions, cosa per la qual es va fer marxa enrere.
Igual que la selecció d'Alemanya, Països Baixos, Bèlgica, Dinamarca, França, Gal·les, Anglaterra, Noruega i Suïssa havien acordat portar aquest braçalet reivindicatiu, però van rectificar quan van saber la postura de la FIFA, l'organitzadora del Mundial.
Una polèmica que s'ha fet evident en els últims dies i accentuada pel fet de disputar-se el torneig en un país com Qatar. Potser en els propers dies finalment ja es pot lluir el símbol de 'One Love' i qui sap si tornen a aparèixer més espontanis. Ara la seguretat del Mundial de Qatar estarà més atenta.