El Barça troba la solució a la lesió de Marc-André Ter Stegen amb la figura de Wojciech Szczesny. El porter polonès, de 34 anys, ja portava uns mesos retirat i tornarà a competir per defensar la porteria blaugrana en el seu últim servei al futbol. I és que per fi podrà dir que pot gaudir amb el club blaugrana, ja que a banda d'una primera exhibició sempre ha tingut malsons.

Meravellós debut a la Champions League i lesió contra el Barça

La història de Szczesny vinculada amb el Barça comença el 16 de febrer del 2011 a l'Emirates Stadium, on va debutar en partit de la Champions League. Era l'anada dels vuitens de final, que precisament va guanyar el Barça a la final contra el Manchester United a Wembey. I Szczesny podria haver canviat la història culer. En aquell primer partit el porter polonès va fer una autèntica exhibició, demostrant que tindria molt futur i seria un grandíssim porter. Jugant tot el partit, només va encaixar un gol de David Villa al minut 26 i el seu equip va guanyar per 2-1.

Tot i això, el Barça òbviament va remuntar l'eliminatòria... en gran part gràcies a la mala fortuna de Szczesny. En el segon partit d'aquella eliminatòria el porter titular de l'Arsenal tornava a ser el polonès, però va haver d'abandonar el camp als 19 minuts després de patir el trencament d'un dit de la mà esquerra. Va ser la seva primera lesió com a professional i va arribar en el moment menys indicat. Aleshores el marcador era de 0-0, però el Barça va acabar remuntant i guanyant per 3-1.

Wojciech Szczesny Polonia Argentina / Foto: EFE
Wojciech Szczesny fent una aturada amb la selecció de Polònia / Foto: EFE

Una nova lesió de Wojciech Szczesny contra el Barça

Més endavant, ja durant la seva cessió de dues temporades a la Roma, es va retrobar amb el Barça a la fase de grups de la Champions League 2015/16. Aquella temporada el Barça partia com a gran favorit al títol després de ser el vigent campió, però Szczesny no tenia cap por. Per això també va anar a totes a l'Estadi Olímpic de Roma en aquell primer duel el 16 setembre del 2015, rebent un gol de Luis Suárez i novament lesionant-se a la mà i havent de marxar del camp al minut 50.

Tot i que només es va perdre 3 partits i al cap de poc ja tornava a jugar, el retorn al Camp Nou en el partit de tornada de la fase de grups al Camp Nou no va anar com s'esperava. Szczesny poc va poder fer res en la derrota per 6-1, rebent gols de Gerard Piqué, Adriano Correia i amb doblets de Leo Messi i Luis Suárez. També es va enfrontar al Barça en el primer partit de la fase de grups de la Champions 2020/21, quan era porter de la Juventus, i el seu equip va perdre per 0-2 amb gols de Messi i Ousmane Dembélé.

Wojciech Szczesny Juventus / Foto: Europa Press
Wojciech Szczesny recollint la pilota durant un partit de la Juventus / Foto: Europa Press

Amb un balanç de 5 partits oficials contra el Barça i només 1 victòria, a més d'encaixar fins a 10 gols, el record de Szczesny no és el millor. Per acabar, també cal recordar que va jugar la primera part del Trofeu Joan Gamper del 2015 amb la Roma, encaixant gols de Messi i Neymar Jr, en un dia que el Barça es va imposar per 3-0.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!