Experts en nutrició i preparació física d'UAX Rafa Nadal School of Sport han donat a conèixer aquest divendres una sèrie de consells per afrontar la Sant Silvestre 2024 com escalfar abans de la cursa, prendre pa de massa mare i tenir un bon equipament.

L'elecció de l'equipament és clau per gaudir de la Sant Silvestre. Una cursa en la qual molts dels corredors opten per una disfressa que en ocasions pot convertir-se en un dur adversari per acabar la carrera.

El director del Màster de Rendiment Deportivo i Salut de l'UAX Rafa Nadal School of Sport, Juan Ramón Heredia, destaca que "la comoditat i la seguretat sempre han d'estar per sobre de l'estètica o les disfresses". L'expert apunta a triar roba tèrmica transpirable i unes sabates adequades per a la trepitjada, sempre tenint en compte el clima i les necessitats individuals.

Pel que fa a la preparació física, és fonamental realitzar un bon escalfament abans de la carrera. Eugenio Barrios, exatleta internacional i docent del Grau de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport d'UAX Rafa Nadal School of Sport apunta que aquest escalfament ha "d'incloure mobilitat general, trot suau i sprints controlats per activar els músculs i evitar lesions". Aquests consells no només milloren el rendiment, sinó que també ajuden a prevenir molèsties durant i després de la cursa.

En l'apartat nutricional, Gemma Bes, Head of Nutrition a la Rafa Nadal Academy i Directora del Màster Online en Nutrició Esportiva i Entrenament d'UAX Rafa Nadal School of Sport, suggereix aliments que combinin energia i sabor. Abans de la cursa, Bes recomana carbohidrats complexos com a pa de massa mare amb alvocat i hummus. Durant la prova, l'experta recorda la importància d'hidratar-se amb petites quantitats d'aigua o isotònics. A més, si la carrera supera l'hora de durada, suggereix snacks com dàtils o plàtans per mantenir els nivells d'energia.

Després de creuar la meta, la recuperació és essencial per evitar molèsties i potenciar els beneficis de l'exercici. Per a això, Bes proposa un batut reparador amb fruits vermells i mantega de cacauet, seguit d'un dinar equilibrat que inclogui quinoa, verdures i peix. La hidratació amb electròlits també és fonamental per recomposar el perdut durant la carrera.