Un dels focus de debat més grans en el futbol espanyol dels últims dies és sobre la llei de l'esport que s'ha vingut redactant en les últimes setmanes i que hauria de ser aprovada en les Corts Generals en els propers dies. La polèmica més important rau en que l'aprovació de la mateixa permetria al FC Barcelona, Reial Madrid i Atlètic de Madrid participar en la Superlliga Europea de nova creació i que pretén ser la competència directa de la Champions League.
El Barça, un dels tres que aposta per la nova llei de l'esport
Aquests tres clubs són els únics que donen suport a aquesta nova llei, mentre que els 39 dels 42 clubs professionals restants han mostrat públicament el seu rebuig. Precisament el Barça, aquesta mateixa tarda, ha publicat un comunicat on mostra la seva satisfacció per la votació del dictamen d'aquesta llei que, esgrimeixen, evita que "li siguin expropiats els seus drets comercials, com així pretenia LaLiga" amb l'esmena a l'article 89, que va ser rebutjada per la Comissió de Cultura i Esport del Congrés dels Diputats.
Segons el club blaugrana, l'"esmena promoguda per LaLiga" era "contrària als interessos del club" i la seva aprovació "podria haver posat en perill el seu futur", ja que "l'esmentada esmena pretenia alterar les competències que té la Lliga en matèria econòmica que corresponen exclusivament als clubs, i que ja estableix la llei de l'esport, així com solucionar, posteriorment, algunes de les presumptes irregularitats de l'acord assolit entre la Lliga i el fons d'inversió CVC (la denominada "La Liga Impulso")", agrega el comunicat.
Anima els altres clubs a buscar les seves pròpies palanques
El Barça sempre s'havia oposat frontalment a l'acord de la Lliga amb aquest fons d'inversió i el va arribar a impugnar davant dels tribunals juntament amb l'Athletic Club i el Reial Madrid, i es troba pendent de resolució judicial. "Els drets comercials són la principal font d'ingressos de l'entitat, ja que el model de club, propietat dels seus socis i sòcies, no permet injeccions de capital externes, com és el cas de les Societats Anònimes Esportives," puntualitza l'entitat.
Per això, el Barça "anima", en el seu comunicat, els equips de la Lliga a "buscar solucions conjuntes i solidàries, sense envair els drets dels més de 31.000 clubs federats que legítimament també aspiren a formar part de la Lliga en els propers 50 anys." I, per això, es mostra favorable que les altres entitats esportives busquin "fonts alternatives de recursos" com les que, segons precisa en el comunicat, el Barça ja ha activat amb les denominades palanques econòmiques. "El FC Barcelona va optar per una altra via que, a més de ser legal i per la meitat de termini, suposa condicions econòmiques molt millors que les assolides entre la Lliga i el fons d'inversió CVC", acaba el text del club.