El Barça s'ha reafirmat al Camp Nou després de l'exhibició de Nàpols i no ha donat cap opció a l'Athletic Club en el partit de la Lliga Santander (4-0). Els blaugrana han consumat la revenja contra el conjunt basc gràcies als gols de Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Démbélé, Luuk de Jong i Memphis Depay.

El Barça segueix governant

Una altra vegada buscant tres punts molt importants amb un onze molt titular. Aquesta vegada Busquets ha estat qui ha dirigit l'equip i Frenkie de Jong qui ha descansat d'inici, però el mig del camp ha seguit rutllant. I amb ells, un equip sense fissures.

Un Athletic més suplent que d'altres vegades perquè la setmana vinent es juguen el penúltim pas per tornar a ser una final de Copa, ha estat una joguina per a un Barça que tenia la inèrcia de Nàpols. Els blaugrana, molt pacients, semblava que ho controlaven tot.

adama balenziaga athletic fc barcelona efe

Adama Traoré superant Mikel Balenziaga / EFE

A més, acompanyat d'un Camp Nou molt actiu amb 69.770 espectadors, els de Xavi Hernández han imposat el seu ritme i la seva intensitat. En moments, no han deixat respirar els bascos. Aubameyang, Ferran Torres i Adama Traoré han generat perill constant. El mateix que Dani Alves i Dest, que jugava en el lloc del sancionat Jordi Alba. Però el gol ha costat d'arribar aquesta vegada.

Gavi ha tingut el primer abans del minut 20, però ha fallat el més fàcil des de dins l'àrea. Un immens Piqué en defensa ha estat el primer en rematar entre els tres pals, però Unai Simón ha seguit sobrevivint. Araujo i Ter Stegen, també molts atents al darrere. Però passada la mitja hora Aubameyang, el nou golejador culer, ha rematat de tisora al fons de la xarxa una pilota morta dins l'àrea de l'Athletic després d'un córner servit per Alves i rematat al travesser per Piqué.

El Barça ha governat el partit com ha volgut i s'ha avançat al marcador per començar a gestar la revenja contra un Athletic que havia eliminat els culers a la Copa del Rei. Amb el gol, el Barça ha respirat i el partit s'ha calmat.

aubameyang fc barcelona gol efe

Pierre-Emerick Aubameyang celebrant el seu gol contra l'Athletic / EFE

El xou culer

Aquesta nit el Barça ha tornat a disfressar-se de guanyador. I la segona meitat ha seguit com la primera. Domini absolut culer i resistència basca. Però han començat a arribar les ocasions més clares i les errades més clares.

Ferran Torres, poc encertat, no ha fet gol ni en jugada ni amb una falta des de la frontal de l'àrea. I ha deixat el seu lloc a un menys discutit Dembélé, igual que Gavi, que ha estat substituït per De Jong.

I Xavi ha apostat pels extrems i per la velocitat. Amb un Atheltic que també ha posat les seves armes més ofensives possibles i els titulars, el duel s'ha accelerat. I amb aquesta verticalitat ha aparegut la genialitat de Dembélé, atacant des de l'extrem esquerre, entrant a l'àrea petita i enviant la pilota al fons de la xarxa per on només ho veia possible ell.

dembele frenkie de jong dest fc barcelona efe

Ousmane Dembélé celebrant el seu gol amb Frenkie de Jong i Sergiño Dest / EFE

I amb dos gols a favor, el públic culer s'ha animat encara més i el Barça ha reafirmat la seva nova realitat. Pedri ha deixat algun detall a l'abast de ben pocs i Memphis Depay ha tornat a jugar després de la lesió. També han tingut els seus minuts Luuk de Jong i Nico González. Precisament, ha estat Luuk qui ha sentenciat amb el tercer gol al minut 90 després d'un altre dels números del xou tècnic de Pedri i de l'assistència de Dembélé. I Memphis ha estat qui ha completat la golejada amb el quart gol a l'última jugada del partit.

Si a San Mamés el Barça no va passar de l'empat a la jornada 2, al Camp Nou segueix manant el conjunt blaugrana. I des del 2001, després de 25 partits, l'Athletic segueix sense guanyar en un partit de Lliga. El Barça segueix sent quart a la classificació, però a només un punt del Betis.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un dels gols contra l'Athletic / EFE