L'enrenou amb l'acord que està intentant promoure Javier Tebas amb el fons d'inversió CVC és lluny d'acabar-se. Barça i Madrid consideren que l'acord s'ha dut a terme a esquena dels clubs i creuen que les xifres del contracte els perjudiquen a llarg termini, i no estan disposats a afluixar.

Laporta ja va carregar contra Tebas

Ja ho va dir repetidament Joan Laporta en la roda de premsa del comiat de Messi, explicant que en gran part s'havia negat a acceptar aquest acord perquè, segons ell, hipotecava el futur del club en els pròxims 50 anys. Li ho va retreure molt a Tebas, a qui va criticar molt durament, tot i que Tebas va respondre mitjançant les xarxes socials.


Ara, sembla que el conflicte deixarà de pertànyer a l'àmbit de Twitter per passar als tribunals. Barça i Madrid, a més d'anar units en la Superlliga Europea, ara també van de la mà contra Javier Tebas, i els dos grans clubs de la lliga espanyola sembla que s'han posat d'acord per denunciar-lo, a ell, com a president de LaLiga, i al fons d'inversió CVC que dirigeix el madrileny Javier de Jaime.

Primer, els clubs van tenir accés a una part molt reduïda del contracte, però ara que han pogut llegir-lo tot, valoren fermament imposar una demanda perquè els drets que cedeixen els clubs de primera i segona són per un període de 3 a 5 anys, mentre que la negociació de Tebas amb CVC és per 50 anys, i Barça i Madrid asseguren que això és una vulneració i un excés de les funcions de LaLiga.

LaLiga vol crear la seva pròpia televisió

D'altra banda, El Confidencial publica que LaLiga vol llançar la seva pròpia televisió i desenvolupar una OTT per oferir els partits de manera directa, sense el filtre d'un altre operador, i aquest és un dels reptes inclosos en el full de ruta del recent acord subscrit entre LaLiga i CVC Capital Partners, una idea que compta a més amb l'aval de KPMG.

Tebas y Messi MARCA EFE

Molts han culpat Tebas de la marxa de Leo Messi / EFE

L'objectiu seria llançar aquesta OTT per abaratir el futbol, sense passar per operadors com Movistar o Orange, propietaris dels drets de Primera i Segona divisió en l'actualitat. El passat 17 de juny, durant el 1r Fòrum Efe Sport Business, Javier Tebas ja contemplava aquesta possibilitat a mitjà termini abans d'anunciar-se aquest acord amb CVC Capital Partners que injectaria 2.700 milions d'euros en la competició i en els clubs.

Tebas va avisar de les seves intencions

En ser qüestionat per si veia en un futur que l'espectador espanyol en lloc d'abonar-se a un operador de televisió, pogués subscriure's directament a LaLiga per veure els partits, Javier Tebas va dir: "Sí, trigarem un temps. Podem trigar 5 o 6 anys, però el model al client final arribarà.

"Si el futbol a Espanya és més prèmium que Disney, per què aquest model és bo per a Disney i dolent per a una propietat d'oci i entreteniment que és més gran que Disney a Espanya? El model és bo, el que caldrà buscar és si només serà LaLiga, altres esports... Això s'ha de traballar encara", va afirmar. I aquest treballar sembla que no era una frase feta, i anava de veritat. No obstant això, sembla que Barça i Madrid tenen altres plans i no li ho posaran fàcil.

 

Imatge principal: Javier Tebas durant un acte com a president de LaLiga / Europa Press