El Barça ha guanyat en el debut de la Lliga Santander contra la Reial Societat​ (4-2), amb el clàssic patiment final, però ja troba a faltar Leo Messi. Bon partit dels blaugrana, amb gols de Gerard Piqué, doblet de Martin Braithwaite i un altre de Sergi Roberto.

Sense Leo Messi

Només 30 segons és el que ha trigat el nou Barça a deixar clar què vol fer aquesta temporada. Memphis Depay fa una assistència a l'espai i xut de Braithwaite. Al minut 4, genialitat de Memphis, que vol ser el nou líder, fent-se una autopassada sense mirar i amb barret inclòs al rival que ha fet aixecar els 20.384 culers que han tornat a veure un partit en directe al Camp Nou.

Ja des del moment del xiulet inicial que els espectadors s'han fet sentir després de disset mesos de silenci. I al minut 10 ha arribat l'homenatge a Leo Messi. Mentrestant, el Barça es mostrava valent, impulsat pel públic i buscant el gol per arrencar de la millor manera la temporada.

Memphis Depay Remiro Barca Real Sociedad EFE

Memphis Depay durant una acció del partit amb Remiro / EFE

La Reial Societat, totalment vençuda, no podia amb un Barça que atacava constantment i pressionava. Un equip unit per començar un nou cicle. I precisament s'ha centrat en la màgia de Memphis en atac i el lideratge en defensa de Piqué. No semblava ser el dia d'Antoine Griezmann —celebrant el seu partit 100 com a blaugrana—, novament apagat, ni d'un Pedri fos després d'una temporada sense final.

Gerard Piqué és el nou ídol

I ha estat Piqué qui, al minut 20, ha fet el primer gol del partit. Falta lateral de Memphis que ha posat al cap del central barceloní, que ha rematat al fons de la xarxa amb una rematada neta.

I a partir d'aquest moment, encara més tranquil·litat. Quan ofensivament s'ha abaixat el ritme, tot i que Braithwaite es movia sense parar, han aparegut els defenses. Jordi Alba i Dest han aturat els extrems del conjunt basc. I Piqué i el debutant Eric Garcia han estat imperials. Neto, titular per la baixa per lesió de Ter Stegen, no ha patit per cap xut rival en la primera meitat.

Pique Barca EFE

Gerard Piqué celebrant el seu gol / EFE

Molta calor al Camp Nou, amb els jugadors hidratant-se a la mitja hora de joc. I quan tothom ja pensava en el descans, ha arribat el segon gol culer. Braithwaite ha aparegut al segon pal i ha rematat de cap a gol una centrada precisa de Frenkie de Jong. Amb un 2-0, més fàcil de l'esperat, el Barça ha marxat al descans amb el partit encarrilat.

Braithwaite, referent, però patint

El Barça ha jugat com un equip, més unit que mai, i donant-ho tot sobre la gespa. Però tot i la victòria clara en el marcador i sent molt superior a la Reial Societat, han seguit lluitant cada pilota com si fos l'última. Griezmann ha fet el seu gol tot just començar la segona part, però l'han anul·lat per un fora de joc previ de De Jong. Continua estant de pega.

Sense patir, el Barça, i sense desenganxar-se del partit, la Reial Societat. Aquesta ha estat la sensació dels dos equips a la segona meitat. I amb els bascos fent-se presents en zona atacant, aleshores ha fet un pas endavant Busquets, mostrant la seva experiència.

Braithwaite Barca EFE

Martin Braithwaite celebrant un gol amb el Barça / EFE

Però quan menys s'esperava un nou gol del Barça, un contracop amb protagonisme de Jordi Alba i Memphis, ha acabat amb el doblet de Braithwaite. Pilota morta a la frontal de l'àrea petita i el danès afusella perquè ningú pugui evitar el gol. Quan el Barça ha accelerat, ha marcat. I quan s'ha relaxat, ha aparegut la gran feina defensiva. Braithwaite s'ha reivindicat, convertint-se en referent.

Però aleshores ha arribat el moment de la Reial Societat. Han entrat al camp Sergi Roberto i Emerson Royal, que ha debutat amb el Barça, però el brasiler ha comès una errada defensiva que ha permès el gol de Julen Lobete a deu minuts per al final. I poc després, segon gol de la Reial Societat tot just amb l'entrada de Nico González i de Ronald Araujo. Falta perfecta d'Oyarzabal que Neto no ha pogut aturar.

Ha entrat Lenglet al camp per conversar el resultat, amb Ronald Koeman patint amb els culers, i el Barça ha fet el gol de la sentència. Sergi Roberto ha certificat els tres punts amb un contracop executat a la perfecció, amb assistència de l'omnipresent Braithwaite. I d'aquesta manera comença la Lliga el Barça, patint, sense oblidar Messi, però guanyant.

Imatge principal: Martin Braithwaite celebrant un gol amb el Barça / EFE